Notícies
Foto: Arxiu
13 d'octubre del 2021
L'EINA recorda que tan sols necessiten dos vots per poder tirar endavant els punts del plenari
L'equip de govern d'Altafulla manté les reunions amb l'oposició per trobar consensos
La maquinària de l'equip de govern d'Altafulla, des que el grup de l'Esquerra Independentista d'Altafulla s'hi ha quedat en minoria, es troba més en marxa que mai. A la major càrrega de treball que ha representat les vacants en les regidories que ostentaven PSC i Ara, cal afegir-hi la necessitat de buscar el consens per a qualsevol qüestió que hagi de passar per plenari.

L'aritmètica per fer-ho possible podria semblar complicada, en un principi, si atenem a les diferències entre els grups de l'oposició que sumen 8 regidors i que estan dividits en el grup d'Alternativa Altafulla, amb 4 membres, i els de Junts x Altafulla, PSc i Ara Altafulla, cadascun amb un sol representant, i el regidor no adscrit Xavier Rofas. Però no es busca la unanimitat, com ha destacat el coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, sinó tan sols dos vots que permetin tirar endavant les propostes a debat al plenari municipal.

Molinera ha confirmat en aquesta emissora que s'estan duent a terme diverses reunions amb els grups municipals per arribar a acords en diferents matèries. Les primeres a tractar són aquelles que en l'anterior plenari van quedar aturades per la negativa de l'oposició a aprovar-les i que patiran algun canvi a través de les aportacions que facin els grups. Així, per exemple, la modificació de crèdit que va passar per ple al setembre podria retornar a l'octubre amb alguna variant que la fes més atractiva als ulls de l'oposició.

El mateix succeirà en breu quan l'equip de govern afronti l'elaboració dels pressupostos per al 2022. Les negociacions amb l'oposició seran clau per tirar-los endavant, amb un diàleg que, de fet, ja va tenir lloc l'any passat amb els números de la corporació per enguany. Com ha recordat Molinera, aquest diàleg va permetre aprovar els pressupostos sense cap vot en contra. És per això, diu, que "s'estan explicant a tothom" les iniciatives que proposa el govern a través de diferents reunions.

El passat divendres L'EINA es va reunir amb un dels grups sortints del govern, el PSC, i, segons expliquen, va ser una trobada "positiva" i amb "bona entesa". Unes sensacions compartides pels socialistes, qui estan valorant les propostes fetes a la reunió per poder-hi donar el vistiplau en el pròxim plenari.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla