Notícies
Foto: Gaiestelada
25 d'octubre del 2021
Les llibertats del país i les del col·lectiu LGTBI s'uneixen en una iniciativa artística que arriba aquest cap de setmana a Altafulla
La mostra coincideix amb el concert de cobla i ballada de sardanes en suport als drets humans, aquest diumenge al parc del Comunidor
La defensa dels drets humans i, en concret, dels drets de les persones LGTBI centren les iniciatives culturals que tindran lloc aquest cap de setmana a Altafulla. El parc del Comunidor i l'Ateneu de Dones d'Altafulla acullen dues propostes que van de la mà. Per una banda, l'exposició sobre l'acció fotogràfica de l'anomenada gaiestelada i, per l'altra, un concert de cobla on, per primera vegada després de l'esclat de la pandèmia, hi haurà una ballada de sardanes.

Pel que fa a la gaiestelada, es tracta d'una acció artística que conjuga la reivindicació de les llibertats de Catalunya, a través el simbolisme de l'estelada, i de les llibertats i els drets del col·lectiu LGTBI. Una proposta que l'artista de Sitges anomenat Alpe, ha portat ja arreu del país per posar l'accent en les dificultats i discriminacions que encara pateixen les persones gais en la societat, especialment quan aquestes es fan grans.

La mostra compta amb el suport de la regidoria de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament d'Altafulla i la seva titular, la coalcaldessa Alba Muntadas, n'ha parlat en aquesta emissora.

Per la seva banda, des de l'associació Altafulla Sardanista, també han volgut recolzar la iniciativa tot celebrant un concert de cobla, amb la formació Maricel, en favor dels drets humans el mateix cap de setmana en què s'inaugura la mostra. Així, diumenge 31 a les 12 del migdia, el parc del Comunidor acollirà un concert i també la primera ballada de sardanes que es fa a la vila des que va esdevenir-se la pandèmia. Un fet que ha destacat el president de l'entitat, el Toni Nadal, en una entrevista al programa 'L'Hora Local' d'aquesta casa.

Per assistir a la ballada de sardanes no serà necessari inscriure's prèviament, però sí que caldrà comptar amb el nom dels assistents per facilitar la traçabilitat en cas d'un possible contagi. La mascareta, però, sí que serà obligatori dur-la.

Pel que fa a l'exposició, aquesta s'inaugura dissabte 30 i es podrà visitar al Centre Cultural de l'Ateneu de Dones, al Centre d'Entitats, fins al 15 de novembre de dilluns a divendres de 17 a 19h.

En el marc de la mostra fotogràfica reivindicativa, també és previst celebrar una xerrada sota el títol "l'orgull de ser com som", a càrrec del mateix artista, sobre els drets del col·lectiu. Serà el 5 de novembre a les 17h al parc del Comunidor.
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Polítiques de Gènere d'Altafulla
Toni Nadal, president de l'associació Altafulla Sardanista
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla