Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
08 de novembre del 2021
Els diables petits d'Altafulla reivindiquen l'oci juvenil i denuncien la violència masclista
La pedrera del Grup de Diables mostra la seva vitalitat en un correfoc que ha fet retronar els carrers de la vila
L'olor de pólvora ha tornat a impregnar l'ambient dels carrers d'Altafulla una tarda de novembre. Han estat els Diables els encarregats aquest diumenge de fer sentir a tot el poble que efectivament la Festa Major ha tornat i amb ella, un Grup de Diables que reprèn la seva activitat amb tota la seva intensitat. Una intensitat que, inicialment ha pres forma de correfoc i carretillada, i després s'ha vehiculat a través dels micròfons i els versots.

La sortida del correfoc s'ha fet de manera puntual, des de la plaça del Pou i amb recorregut pels diferents carrers del voltant amb l'acompanyament d'un nodrit grup de públic que anava seguint les seves passes i ballant sota el foc, els més agosarats i protegits. Seguidament retorn a la plaça del Pou i moment per a l'espectacle més pausat però igualment tronador, sobretot per les oïdes d'alguns professors i professores dels centres educatius de la vila i també per als responsables polítics. També l'actualitat ha estat en el punt de mira dels joves diables, que no han deixat passar l'ocasió de denunciar la violència masclista envers les dones.

Igualment els joves han reivindicat una oferta d'oci adient a les seves necessitats, assegurant que a Altafulla li fa falta un festival.

Des de l'equip de govern s'ha agafat el guant i les crítiques amb esportivitat i s'ha afirmat que s'estudiarà la manera com satisfer aquestes demandes. N'ha parlat als micròfons d'aquesta casa el regidor de Festes, Àlex Cañas.

L'actuació dels diables petits aquest diumenge dona pas a una de les altres sortides esperades per l'entitat, la de la diada de Sant Martí, amb el correfoc dels grans i els versots que s'espera siguin ben punyents.
Fragment dels versots dels Diables d'Altafulla petits
Àlex Cañas, regidor de Festes d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla