Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
26 de novembre del 2021
Una vintena de veïns i veïnes d’Altafulla mostren el rebuig a la violència masclista en el 25N
L’alumne Nacho García ha estat el guanyador del concurs a l’Institut amb el lema ‘Surt segur/a on vulguis’
Altafulla ha commemorat aquest dijous 25 de novembre el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Enguany, el programa d’actes s’ha concentrat en una tarda a les antigues Escoles Teresa Manero, on s’hi han aplegat una vintena d’altafullenques i altafullencs per mostrar el rebuig a la violència de gènere.

La coalcaldessa d’Altafulla i regidora de Polítiques de Gènere, Alba Muntadas, ha assegurat que es tracta “d’un seguit d’actes per recordar i reforçar la nostra implicació i les accions que fem tot l’any”.

Com és habitual, la jornada ha començat amb la lectura del Manifest per part de diverses dones de la vila. Tot seguit, Muntadas, ha donat a conèixer el guanyador del concurs ‘Imatge i lema de prevenció de la violència masclista en entorns d’oci’ impulsada a l’Institut.

L’alumne Nacho García ha dissenyat el millor cartell. En la imatge es pot veure juntes sis siluetes de dona i quatre d’home, acompanyades del lema ‘Surt segur/a on vulguis’. Com a premi per l’interès i la creativitat, el consistori li ha atorgat un val de descompte de 30 euros per gastar en la llibreria ‘Regal i paper’ d’Altafulla.

La coalcaldessa i regidora de Polítiques de Gènere, Alba Muntadas, ha explicat que aquesta acció amb els alumnes de l’Institut és un exemple de les propostes, que es fan tot l’any per sensibilitzar sobre la violència masclista a Altafulla.

El logotip s’ha col·locat al capdamunt d’un mural, el mateix en el qual els assistents han penjat l’empremta de les seves mans amb el color lila. Alguns han aprofitat l’avinentesa per escriure un missatge contra la violència de gènere.

Els actes per commemorar el 25N a Altafulla han clos amb la projecció del documental ‘Suc de síndria’ d’Irene Moray a l’interior de les antigues Escoles Teresa Manero. Només pel que fa a la jornada, perquè durant l’any s’aniran succeint tota mena d’activitats per seguir fer front a una de les grans xacres de la societat.
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Polítiques de Gènere
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Polítiques de Gènere
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla