Notícies
Foto: Arxiu
16 de desembre del 2021
Altafulla i Tarragona acorden amb la Generalitat protegir els terrenys del Vinyet que encara no pertanyen a l'administració
Una trobada amb la direcció de Medi Natural serveix també per encaminar un acord per la gestió conjunta de l'espai i la inclusió en l'EIN del Gaià
Nova passa endavant per a la protecció total de la Plana del Vinyet i la seva transformació cap a un espai totalment renaturalitzat. Un dels esculls que hi havia per aconseguir-ho era l'existència d'uns terrenys adjacents a l'antiga fàbrica de la Roca del Gaià, que són de propietat privada. Concretament, pertanyen a Endesa, de la mateixa manera que ho eren els terrenys concrets on s'ubicava la fàbrica enderrocada.

La Generalitat, recordem, va comprar-los ara fa un any però n'hi ha uns altres, que rodegen aquest, que encara pertanyen a la companyia elèctrica. Per tal d'evitar que aquestes extensions siguin afectades per algun tipus d'intervenció privada, s'ha posat sobre la taula la necessitat de protegir-les. Si bé la Generalitat apunta que, de moment, no pot fer-se càrrec de la seva compra, sí que es podran protegir.

La coalcaldessa d'Altafulla i regidora de Medi Ambient ha explicat a Altafulla Ràdio que la planificació urbanística de Tarragona, de fet, no contemplen la possibilitat d'especulació urbanística en aquest àmbit i, per tant, se li donaria una protecció. Igualment, s'ha apuntat que caldrà establir amb la propietat un acord de custòdia per aquests terrenys.

La protecció d'aquests terrenys privats i de tot el conjunt de la Plana del Vinyet serà efectiva un cop aquesta s'inclogui en l'Espai d'Interès Natural de la desembocadura del riu Gaià, una demanda que ja fa un temps que està sobre la taula i que compta amb el suport de les administracions, per tant, és qüestió de fer els tràmits pertinents i tirar endavant. Així mateix, l'Associació Mediambiental La Sínia, seria la que n'assumiria la custòdia, amb una gestió de l'espai compartida amb aquesta entitat, els ajuntaments de Tarragona i Altafulla i la Generalitat.

Aquestes qüestions van ser tractades en una reunió entre els responsables municipals de Medi Ambient i Urbanisme de Tarragona, així com la mateixa Alba Muntadas, un equip de la delegació territorial de Medi Natural a Tarragona i de la direcció general de Medi Natural de la Generalitat. Al gener és previst una nova trobada per concretar noves passes a fer en el camí a la preservació i renaturalització de la Plana del Vinyet.
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla