Notícies
Foto: Arxiu
16 de desembre del 2021
S'obre el termini per presentar candidatures als premis Tarragonès 2021
Existeixen tres categories amb les que es destaquen diferents àmbits com la investigació, la creació i la difusió en el marc de la comarca
El Consell Comarcal del Tarragonès ha obert la convocatòria per presentar les propostes susceptibles de rebre un reconeixement en el marc de l'edició 2021 dels Premis Tarragonès. Uns premis que es divideixen en tres categories diferenciades com són la Beca d'Investigació Lucius Licinius Sura, el premi de Creació Lucius Anneus Florus i el de Difusió Eutyches.

Pel que fa a la Beca d'Investigació, aquesta arriba enguany a la seva 23a edició. Com és habitual, aquesta s'atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L'objectiu és fomentar la realització de treballs de recerca que vagin configurant la història dels nostres municipis.

La beca suposa una dotació econòmica de 2.450 € i la publicació del treball dins la col·lecció 'Els llibres del Consell'. Els últims títols publicats han estat: 'Sota els peus del franquisme. Conflictivitat social i oposició política a Tarragona (1956-1977)' de Cristian Ferrer; 'La modernització de la xarxa viària al Camp de Tarragona, 1774-1870' d'Agustí Agramunt; i 'Els ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarraconense en època romana (s.II aC – III dC)', de Patricia Terrado, que, a més, és arxivera municipal d'Altafulla.

Pel que fa als Premis Tarragonès de Creació i de Difusió, tots dos arriben enguany a la seva 21a convocatòria.

El de Creació és un guardó de reconeixement a la trajectòria, l'objectiu del qual és fer notòria tasca artística d'una persona o grup vinculat a la comarca. Alguns dels guanyadors han estat: Els Pets, Bigas Luna, Josep M. Rosselló, Olga Xirinacs, Pep Escoda, Rafael Bartolozzi, Josep Antoni Baixeras, Arantxa Sagardoy, Fermí Fernández, Jesús Monllaó, Àlvar Calvet, Jordi Tiñena, Marcel Pey, David Balsells, Josep Royo, Jordi Llort i Magí Sunyer.

El Difusió també reconeix la trajectòria d'una personalitat, entitat o associació, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès. Alguns dels guanyadors en passades edicions han estat: Manel Sanromà, Òscar Cadiach, Agrupació Cultural de Vila-seca, Ball del Sant Crist de Salomó, Reial Societat Arqueològica Tarraconense, Associació Mediambiental La Sínia, Associació Projecte Phoenix, Centre d'Estudis d'Altafulla, Associació Sant Fructuós, Rafael López-Monné, l'Associació Cultural l'Embruix del Morell, Eudald Carbonell, la Gent del Llamp, Alfred Arola i el Fic-cat. El reconeixement d'aquests dos premis és un guardó de l'artista Bartolozzi.

Les propostes dels Premis Tarragonès les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca i els guardons compten amb la col·laboració cada any de l'empresa Repsol.

El termini per tal de presentar projectes en aquesta convocatòria finalitza el divendres 27 de maig de 2022.
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla