Notícies
Foto: Arxiu
29 de desembre del 2021
Malestar a la junta de l’Esplai de la Gent Gran d’Altafulla per la cessió de l’espai que l’Ajuntament fa a altres entitats
Els grups de l’oposició demanen al govern un Ple Extraordinari per tractar la qüestió, i aquest defensa que és un espai municipal on volen fer el màxim d’activitats que sigui possible
La junta de l’Esplai de la Gent Gran d’Altafulla recela de la cessió de la seu on es troba l’espai per part de l’Ajuntament d’Altafulla a altres entitats o grups locals perquè puguin desenvolupar les respectives activitats. El vicepresident de l’esplai, Ramon Rofas, ha explicat a Altafulla Ràdio, que es tracta “d’activitats que no tenen res a veure amb la gent gran”. Igualment, ha ressaltat “l’actitud molt autoritària” amb la qual el consistori els va recordar que és un espai municipal i que poden fer el que vulguin.

Rofas ha dit que troben bé que l’edifici de l’esplai se cedeixi per dur a terme processos de vacunació o donació de sang. O les xerrades, que a partir de gener efectuarà l’Aula d’Extensió de la Gent Gran de la URV en el marc del programa d’activitats dissenyat per la regidoria encapçalada pel coalcalde Jordi Molinera. Per contra, refusa que es facin altres activitats com el dòmino, balls o assajos de la coral, perquè “l’Ajuntament té altres dependències on traslladar-les, i si no ho fa és perquè no vol”.

Fruit de tot plegat, la direcció de l’esplai es va reunir fa unes setmanes amb els diferents grups de l’oposició per traslladar-los “el desencís per les actituds i la manera de fer –per part del govern, que limiten les possibilitats de gestió i de les activitats”. El regidor no adscrit i president del PDeCAT a Altafulla, Xavier Rofas, així ho ha explicat als micròfons d’aquesta casa, recordant que l’esplai “és una donació amb unes condicions clares, que diuen que les activitats que s’hi realitzin han d’estar dirigides a la gent gran”. Per aquest motiu, tant Rofas com Alternativa Altafulla, Junts per Altafulla, el PSC i Ara Altafulla han presentat una instància a la casa de la vila per demanar la celebració d’un Ple Extraordinari al mes de gener.

Des de l’Ajuntament, el coalcalde i regidor de Gent Gran, Jordi Molinera, argumenta la cessió de l’espai a altres entitats dient que “és un espai municipal i volem que es facin el màxim d’activitats possibles”, més enllà de si les persones que en fan ús són sòcies o no de l’esplai.

El batlle també ha dit que en les reunions, que han fet amb la junta de l’Esplai de la Gent Gran, aquesta els ha fet diverses peticions. “Algunes són possibles i altres no” com les expenedores de cafè i refresc. Les empreses, diu, “requereixen que hi hagi un mínim de consum diari, i difícilment es compliria aquí”. Una qüestió de la qual des de l’esplai asseguren que no se’ls ha tornat a comunicar res d’ençà que els van comunicar que ho estudiarien.

Pel que fa a la petició del Ple Extraordinari per part de l’oposició, Molinera ha reconegut diu que és una sorpresa perquè al gener ja hi ha programat un Ple Ordinari en el qual es pot tractar la situació de l’Esplai de la Gent Gran.
Ramon Rofas, vicepresident de l'Esplai de la gent gran d'Altafulla
Xavier Rofas, president del PDeCAT a Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla i regidor de Gent Gran
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla