Notícies
Foto: Banc d'Aliments de Tarragona
29 de desembre del 2021
Els Bancs d’Aliments de Catalunya reben 1,3 milions de quilos d’aliments frescos a través de les ajudes als productors agraris
Les ajudes possibiliten la donació dels productes per evitar-ne el malbaratament i contribuir a nodrir les entitats d’aliments de proximitat
Els Bancs d’Aliments de Catalunya han rebut 1,3 milions de quilos d’aliments frescos a través de les ajudes als productors agraris per compensar les pèrdues, que ha generat la Covid-19 durant el 2020 i el 2021. L’ajut del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural és de 2,9 MEU, i ha permès compensar la pèrdua d’ingressos derivada de la manca de funcionament dels canals de comercialització HORECA, de productes peribles, entre altres.

A través d’aquestes ajudes, s’ha fet possible la donació als Bancs dels Aliments de Catalunya de tots aquests productes per evitar-ne el malbaratament i contribuir a nodrir aquestes entitats d’aliments de proximitat i amb un alt valor nutricional en un moment d’elevada demanda a causa de la crisi sanitària. En total, durant els anys 2020 i 2021, s’han donat als Bancs d’Aliments a través d’aquesta iniciativa 1.360.098 quilos d’aliments i 426 litres de llet.

Aquestes ajudes estaven destinades a productors, societats agràries de transformació (SAT) i cooperatives, entitats i associacions sense ànim de lucre que elaboren productes transformats de fruita i horta i productes lactis i elaboradors de productes lactis que compren exclusivament la llet a ramaders d’explotacions catalanes. Per optar-hi, havien d’haver patit una davallada de facturació de, com a mínim, el 30%.

En total, s’han fet cinc convocatòries entre els anys 2020 i 2021 i han sol·licitat l’ajut 88 productors, SAT i cooperatives i entitats. Al Camp de Tarragona s’han repartit ajudes per valor de 232.350 euros, i a les Terres de l’Ebre per valor de 620.131 euros.
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla