Notícies
Foto: Protecció Civil
10 de gener del 2022
Interior col·loca els sensors per detectar núvols tòxics als polígons químics de Tarragona en el marc del Plaseqta
Els pròxims mesos també és previst instal·lar tres noves sirenes d’avís de risc químic a Salou i a Reus
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha procedit les darreres setmanes a la instal·lació de desenes de sensors detectors de productes químics que formen part de la prova pilot que servirà per detectar fuites tòxiques a l’exterior de les indústries químiques de Tarragona de forma automàtica en el marc del nou Plaseqta. S’han instal·lat un total de 56 sensors de clor i sulfur d’hidrogen. Els darrers dies també s’ha procedit a realitzar la instal·lació del maquinari necessari per la recepció en temps real i continu de les lectures que realitzen els sensors. A partir d’ara i els propers mesos es duran a terme proves per garantir que el funcionament del sistema és òptim i avaluar possibles falsos positius o negatius.

La trama de sensors detectors de clor se situa entre la indústria del Polígon Sud i els blocs d’habitatges al barri de Bonavista a Tarragona i el municipi de La Canonja en les proximitats de la N-340.

Pel que fa als sensors detectors de sulfur d’hidrogen, se n’han instal·lat 33 entre les indústries químiques del polígon Nord i les zones d’habitatges de La Pobla de Mafumet, El Morell i Perafort.

En un futur, i un cop la prova pilot hagi estat validada i ampliada, aquest sistema d’alertes automàtiques ha de permetre avisar la població de forma més àgil en cas que una fuita greu faci necessari el confinament, mitjançant l’ús de les sirenes de risc químic existents o també quan l’Estat enllesteixi la tecnologia del sistema “cell broadcasting” d’avisos massius als mòbils mitjançant sms, sistema que hauria d’estar operatiu abans de l’estiu, segons obliga una Directiva Europea.

Per altra banda, el Govern instal·larà les tres sirenes de risc químic a Reus i Salou durant el primer semestre d'enguany. Entre maig i juny de 2022, Protecció Civil té previst recuperar els simulacres de sirenes que no es van poder fer l'any passat a causa de la pandèmia. Dues de les sirenes anunciades es col·locaran a la capital del Baix Camp, concretament al barri de Bellissens amb un radi d'abast d'un quilòmetre i a la zona de l'edifici del CAT 112, amb un abast de 600 metres. La tercera sirena, ubicada a Salou, s'instal•larà prop de la zona de Port Aventura amb un abast d'un quilòmetre.

Cada sirena té un cost aproximat d'entre 30.000 i 40.000 euros.
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla