Notícies
Foto: Arxiu
13 de gener del 2022
Els Castellers d'Altafulla suspenen la seva presència a les Decennals de Valls
La colla dona per finalitzada la temporada i reprendrà assajos al març
Els Castellers d'Altafulla han decidit no participar en la trobada de colles castelleres que s'ha de celebrar el pròxim 30 de gener a Valls en el marc de les festes Decennals de la ciutat. Els liles consideren que la situació sanitària amb els contagis de Covid desfermats, podrien posar en risc als castellers i prefereixen ser prudents i no prendre part en aquest esdeveniment que es preveu multitudinari. Evitar multituds, interaccions socials i preservar a tots els integrants de la colla malgrat que la formació es trobava en bones condicions per assumir aquest repte que, per altra banda, els feia molta il•lusió.

El president de la colla, el Pruden Moreno, ho ha explicat a Altafulla Ràdio, deixant clar, que han optat per "evitar riscos innecessaris".

Com ha explicat Moreno, alguns dels integrants de la colla han patit algun cas positiu o algun confinament per les passades festes nadalenques, però la colla tenia bastant apamada la seva actuació per a aquesta trobada de colles castelleres de tot el país a Valls. Tenien previst portar-hi un 3 de 6 i dos pilars de 4, per aixecar en l'actuació conjunta prevista al passeig de l'estació i també a la plaça del Blat.

Aquestes previsions, però, finalment no podran complir-se. Amb tot, existeix un rum-rum entre les colles i l'organització d'aquesta trobada per tal de modificar la seva estructura i plantejar una actuació només de pilars. En cas que aquesta proposta arribés a terme, els Castellers d'Altafulla en tornarien a parlar i podrien plantejar-se d'assistir-hi. Aquesta possibilitat, però, encara és només això, una hipòtesi.

Així les coses, els de Ca l'Ixart ja han decidit donar per tancada la temporada i mantenir l'activitat social de la colla al llarg d'aquestes setmanes, fins finals de març, en què no tornaran al local per assajar.

La decisió dels liles de no assistir a les Decennals de Valls se suma a les altres renúncies que ja hi ha hagut per part, per exemple, dels Castellers de Terrassa o els Capgrossos de Mataró. Igualment, des de Valls mateix, la Joves també s'ha pronunciat respecte al risc que podria suposar la trobada tal com estava plantejada inicialment i han anunciat que només portaran a plaça un pilar.
Pruden Moreno, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Pruden Moreno, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla