Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de gener del 2022
Les farmàcies d'Altafulla saturades pels cribratges en l'àmbit educatiu
Als despatxos farmacèutics detecten més positius que a l'inici del programa de col·laboració amb Salut
Els nous protocols de Salut i Ensenyament per alleugerir la càrrega dels Centres d'Atenció Primària del país estan donant més feina de la prevista a les farmàcies, en espacial les adherides al programa de cribratges per a escolars i professionals de centres educatius.
El degoteig de contagis és constant i Altafulla no se n'escapa, ambdues farmàcies de la vila estan realitzant cribratges gratuïts a tots aquells alumnes de les escoles que, per contacte amb un positiu a l'aula, vulguin realitzar-se un test d'antígens.

Es tracta d'una iniciativa que des dels despatxos farmacèutics veuen amb bons ulls per tal de col·laborar solidàriament en aquesta tasca en benefici de la població, però que actualment els representa una càrrega de feina que els provoca cert desbordament en moments com els que estem vivint, amb la variant òmicron en plena expansió.

N'ha parlat a Altafulla Ràdio la titular de la Farmàcia Domingo de dalt la vila, la Susana Domingo.

Domingo també ha assenyalat que aquests últims dies estan detectant molta més positivitat que a l'inici d'aquests cribratges, tant pel que fa a les proves fetes a alumnes com a aquelles que es fan a particulars que requereixen un informe per viatjar o per qüestions laborals.

Recordem que actualment quan un alumne informa d'un positiu, els companys de classe tenen l'opció de fer-se un test d'antígens gratuït a la farmàcia. És una opció, però no hi estan obligats. Qui no se'l faci i no tingui la pauta completa de vacunació o estigui immunitzat per haver passat la malaltia, haurà de romandre a casa en quarantena 7 dies. El mateix en cas de ser positiu. En canvi si dona negatiu i el total de contagiats no supera les cinc persones, podrà tornar a classe amb normalitat.
Susana Domingo, farmacèutica
Susana Domingo, farmacèutica
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla