Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de gener del 2022
Les farmàcies d'Altafulla saturades pels cribratges en l'àmbit educatiu
Als despatxos farmacèutics detecten més positius que a l'inici del programa de col·laboració amb Salut
Els nous protocols de Salut i Ensenyament per alleugerir la càrrega dels Centres d'Atenció Primària del país estan donant més feina de la prevista a les farmàcies, en espacial les adherides al programa de cribratges per a escolars i professionals de centres educatius.
El degoteig de contagis és constant i Altafulla no se n'escapa, ambdues farmàcies de la vila estan realitzant cribratges gratuïts a tots aquells alumnes de les escoles que, per contacte amb un positiu a l'aula, vulguin realitzar-se un test d'antígens.

Es tracta d'una iniciativa que des dels despatxos farmacèutics veuen amb bons ulls per tal de col·laborar solidàriament en aquesta tasca en benefici de la població, però que actualment els representa una càrrega de feina que els provoca cert desbordament en moments com els que estem vivint, amb la variant òmicron en plena expansió.

N'ha parlat a Altafulla Ràdio la titular de la Farmàcia Domingo de dalt la vila, la Susana Domingo.

Domingo també ha assenyalat que aquests últims dies estan detectant molta més positivitat que a l'inici d'aquests cribratges, tant pel que fa a les proves fetes a alumnes com a aquelles que es fan a particulars que requereixen un informe per viatjar o per qüestions laborals.

Recordem que actualment quan un alumne informa d'un positiu, els companys de classe tenen l'opció de fer-se un test d'antígens gratuït a la farmàcia. És una opció, però no hi estan obligats. Qui no se'l faci i no tingui la pauta completa de vacunació o estigui immunitzat per haver passat la malaltia, haurà de romandre a casa en quarantena 7 dies. El mateix en cas de ser positiu. En canvi si dona negatiu i el total de contagiats no supera les cinc persones, podrà tornar a classe amb normalitat.
Susana Domingo, farmacèutica
Susana Domingo, farmacèutica
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla