Notícies
Foto: Cal Vitali
25 d'abril del 2022
L'Ajuntament d'Altafulla mostra el seu suport a Cal Vitali per recuperar la normalitat a la zona malmesa i destaca la constància dels temporals en l'últim mes
El consistori manté la seva aposta per una solució a llarg termini que minimitzi els danys dels temporals i descarta les aportacions de sorra massives
L'Ajuntament d'Altafulla ha mostrat la seva solidaritat amb la propietat del restaurant Voramar i el suport a la família per poder recuperar la normalitat a l'establiment com més aviat millor. Els tècnics municipals han estat presents des del primer moment per avaluar els danys a la construcció de l'establiment junt amb la Policia Local i els Bombers, que han determinat de quina manera procedir per al manteniment i la recuperació de l'estructura danyada. Una estructura, que, com es desprèn dels primers informes tècnics, estava mancada de fonaments i se sustentava principalment sobre la sorra.

Des del consistori s'assenyala que Altafulla viu des de fa més d'un mes, des de mitjans de març, immers en un seguit de temporals continuats amb forts onatges amb onades de més de 3 metres que han anat desgastant el litoral i també les estructures que hi ha, com el mateix passeig de Botigues de Mar i la zona del Parc de Voramar, on es troba el restaurant accidentat. Unes circumstàncies que, segons el coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, s'han unit a les deficiències en la fonamentació de la construcció.

Molinera feia aquestes declaracions en una segona visita al restaurant sinistrat aquest diumenge junt amb els tècnics i la coalcaldessa Alba Muntadas, qui refermava l'aposta del consistori pel pla de gestió de la platja com a eina per minimitzar els efectes dels temporals a la costa. Amb solucions a llarg termini, descartant aportacions de sorra que "no suposen una solució efectiva al problema del creixement del nivell del mar, fruit del canvi climàtic".

Responsables municipals s'han reunit aquest dilluns amb tècnics i responsables de la direcció general de Costes de l'Estat i també de la Generalitat per gestionar la recuperació de l'espai afectat, ja que les actuacions a la platja d'Altafulla es realitzen d'acord amb les directrius d'aquesta direcció, que és qui té la potestat sobre el domini marítim-terrestre.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla