Notícies
Foto: Arxiu
12 de maig del 2022
La platja d'Altafulla revalida la qualificació de la bandera blava
La qualitat d'aquest espai natural d'Altafulla és excel·lent segons aquest distintiu que han obtingut també 25 platges més del Camp de Tarragona
La platja d'Altafulla ha rebut novament el distintiu que certifica la seva qualitat i la garantia que els usuaris en podran gaudir en tota la seva plenitud. El guardó l'atorga anualment el Jurat Internacional Bandera Blava de la Fundació per l'Educació Ambiental (Foundation for Environmental Education (FEE) en col·laboració amb l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i compta amb la col·laboració de les administracions públiques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiològica de les seves aigües. Cal tenir en compte que són els municipis costaners els qui sol·liciten cada any, de manera voluntària, les candidatures de les seves platges.

El distintiu té reconeixement internacional i s'atorga en 47 països. Amb aquest, es valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l'educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l'aigua de bany ha d'haver obtingut la classificació 'Excel·lent' que estableix la Directiva 2006/7/CE, que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

La qualitat màxima excel·lent a les zones de bany de Catalunya és el resultat de les adequades mesures de gestió d'aquestes zones, del bon funcionament dels sistemes de sanejament, quan hi ha nuclis habitats, i de les mesures de control i inspecció del medi.

Al Camp de Tarragona, junta amb la d'Altafulla hi ha un total de 26 platges amb Bandera Blava, entre aquestes la majoria del Baix Gaià: les tres de Torredembarra (paella, Baix a Mar i Muntanyans) i les de Roda de Berà.
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla