Notícies
Foto: Ajuntament de Roda de Berà
16 de maig del 2022
Més de 200 sardanistes ballen encerclant l'Arc de Berà
La iniciativa ha servit per reivindicar que la sardana sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO
Roda de Berà ha viscut aquest diumenge al matí una cita històrica amb més de 200 sardanistes, que han ballat mentre encerclaven l'Arc de Berà. Es tracta d'una fita, que mai abans s'havia celebrat entorn del monument romà.

L'objectiu de l'organització, el Grup Sardanista de Roda de Berà amb la col·laboració de l'Ajuntament del municipi, era donar suport a la candidatura que ha presentat la Confederació Sardanista de Catalunya a la UNESCO perquè la sardana sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. I quina millor forma que aquesta, amb un ball multitudinari en un monument que des de l'any 2000 és Patrimoni Mundial de la Humanitat, dins del conjunt de la Tàrraco Romana.

Abans de les 12 del migdia, tothom estava preparat, per tal que, quan sonés la primera nota dels músics de la Cobla Ressò dels Dansaires del Penedès, ubicats sota l'Arc de Berà, tots els sardanistes s'agafessin de les mans i comencessin a ballar. Dins de la gran rotllana n'hi havia una de més petita, formada per disset membres de la Colla Dansaires del Penedès.

El programa ha inclòs els temes 'Abraçada', de Conrad Saló; 'La via romana', de Maria Teresa Monclús i 'La Santa Espina', d'Enric Morera. Aquest últim tema ha finalitzat amb un "visca Catalunya i visca la sardana" i un fort aplaudiment dels presents.

Entre aquests hi havia representants del consistori rodenc i sardanistes vinguts tant de l'àrea metropolitana de Barcelona, també de Vilafranca i de la resta del Camp de Tarragona.

Després d'encerclar l'Arc de Berà, l'acte festiu ha continuat a l'amfiteatre del càmping Park Platja Barà, col·laborador de l'esdeveniment. Allà, els Dansaires del Penedès han fet una petita exhibició.
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla