Notícies
Foto: ACN
22 de juny del 2022
El secretari de l’Ajuntament de Torredembarra va alertar d'irregularitats en la contractació dels lloguers en el macrocràs
Rafael Orihuel assegura que l'exalcalde Masagué no va respectar les seves funcions institucionals
L’Audiència de Tarragona ha acollit aquest dimarts 21 de juny un nou judici del macrocàs Torredembarra, per presumptes irregularitats en contractacions municipals de tota mena, malversació de fons i prevaricació, entre altres. Es tracta del judici de la primera peça separada de la macrocausa contra l’exalcalde Daniel Masagué i altres càrrecs municipals que valora si els lloguers de dos locals van ser tramitats a dit i d’una manera irregular: l’actual seu de la Policia Local, i un local del barri de Clarà.

La primera jornada del judici ha comptat amb el testimoni del secretari de l’Ajuntament de Torredembarra, Rafael Orihuel, qui ha afirmat que el lloguer d’ambdós locals fet sense concurs públic no estava justificat, i que va alertar de possibles irregularitats en el procediment. A més, ha assenyalat que en els expedients per fer la contractació, inicialment, no constava a quin ús es volien destinar els immobles. El testimoni ha dit que no hi havia cap necessitat de llogar aquests locals i que Masagué no va respectar les seves funcions institucionals.

Els fets es remunten a l'any 2011 i en aquesta peça hi ha com a encausats l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué i tretze càrrecs municipals més, entre els quals hi ha la cap de contractació, Montserrat Córcoles, els regidors Francisca Felguera, José Oviedo, Pere Font, Santiago Ardèvol i Juan Pérez, així com altres funcionaris del consistori.

Orihuel ha explicat que va fer dos informes el març del 2011 en els quals denunciava les possibles irregularitats que s'estaven cometent en el procediment i advertia que aquests contractes s'haurien d'anul·lar en el futur. El secretari ha especificat que, inicialment, en els expedients no figurava l'ús d'aquests immobles i que va ser a posteriori quan se'ls hi va atribuir un ús social. En concret, per als castellers dels Nois de la Torre –local que mai van acabar ocupant- i per a la Policia Local. Orihuel també ha indicat que un dels immobles tenia pendent un deute tributari, per la qual cosa, no es podia contractar.

A la sortida del judici, l’exalcalde Masagué ha respost les acusacions d’Orihuel, i ha dit que responen a “l’animadversió del secretari cap a la seva persona després d’haver-li reduït les funcions per una pèrdua de confiança manifesta”. La fiscalia demana per Masagué quatre anys i mig de presó i nou d'inhabilitació, acusat dels presumptes delictes de malversació i prevaricació.
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla