Notícies
07 de juliol del 2015
L’Ajuntament d’Altafulla instal·la un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) a l’avinguda Marquès de Tamarit
Es tracta de l’aparell que fins ara es trobava al local de Protecció Civil. El municipi disposa a dia d’avui de nou desfibril·ladors
L’Ajuntament d’Altafulla ha instal·lat aquest dilluns a l’avinguda Marquès de Tamarit un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA). La regidoria de Salut, encapçalada per l’edil Eva Martínez, ha decidit traslladar a l’exterior de la comissaria de la Policia Local l’aparell que fins ara es trobava a les dependències de Protecció Civil. La intenció, segons ha explicat la responsable de l’àrea, és facilitar un accés més ràpid a la ciutadania en cas d’emergència. L’aparell disposa d’un full d’instruccions al seu interior per poder-ne fer ús.

A dia d’avui, el municipi disposa d’un total de nou aparells desfibril·ladors. Estan ubicats a la Policia Local, al Poliesportiu, al Centre de Salut, a l’Esplai de Jubilats, a l’Institut, a l’escola La Portalada, i ara també a l’exterior, a l’avinguda Marquès de Tamarit.
Hi ha previst en les properes setmanes, a més, traslladar un dels aparells que ara es troba a l’Ajuntament a l’escola El Roquissar, i instal·lar-ne un altre a l’Estadi Municipal Joan Pijuan un cop finalitzades les obres d’instal·lació de la gespa artificial.

Altafulla és un municipi cardioprotegit i molt sensible amb els problemes cardiovasculars. El juny del 2010 el veí Juan Carlos Gutiérrez, més conegut per tots com ‘Letxu’, va patir una aturada cardíaca mentre jugava a futbol. No va poder ser reanimat a temps, un fet que li va provocar una lesió cerebral adquirida. Amics i familiars van impulsar la campanya ‘Mou-te pel Letxu’ amb l’objectiu de recaptar fons per comprar una cadira bipedestadora elèctrica pel millorar el seu dia a dia, i amb la voluntat de conscienciar i fer pedagogia de casos com el del Letxu. Des d’aleshores, Altafulla sempre s’ha mostrat molt sensible a la causa, i hi ha col·laborat, de la mà de molts voluntaris.
Eva Martínez, regidora de Salut
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla