Notícies
07 de juliol del 2015
Foment obre la porta a aplicar bonificacions als vehicles pesants també a l'AP-7 a Tarragona
Els alcaldes del ‘Pacte de Berà’ organitzaran una jornada festiva a Tarragona aquest mes de juliol per continuar reclamant la gratuïtat
El secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha obert la porta aquest dilluns perquè el tram de Tarragona de l'AP-7 pugui ser inclòs en el pla de desviament voluntari dels vehicles pesants des de carreteres convencionals cap a autopistes de peatge, i que suposa la bonificació fins a un 50% de l'import del peatge. Malgrat que el Consell de Ministres de divendres passat només va aprovar el desviament de l'N-240 per l'AP-2 entre Lleida i Montblanc a Catalunya, Gómez-Pomar ha recordat que és un pla pilot de cinc mesos, que pot ser modificat.

Un possible anunci de futur que la Federació Empresarial d’Autotransport de la Província de Tarragona (FEAT) han vist amb molt bons ulls, tot i que creuen que cal esperar els resultats de la prova pilot en el tram de l’AP2 que va de Lleida a Montblanc.

Aquesta prova posarà el punt i final el proper 30 de novembre, i serà aleshores quan els transportistes valoraran si surt a compte circular per autopista amb el 50% de bonificació del peatge o bé continuar per la nacional. S’hi ha referit Josep Lluís Aymat, director de la Federació Empresarial d’Autotransport de Tarragona.

Mentrestant, els alcaldes del ‘Pacte de Berà’ continuen veient com a única solució possible als problemes de saturació de vehicles i de sinistralitat a la carretera N-340 la gratuïtat absoluta de l’autopista AP-7 entre Torredembarra i el Vendrell. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, insisteix en la “necessitat d’aixecar les barreres mentre no existeixi la possibilitat d’una variant que, tal i com està plantejada, rebutgen”.

Els batlles es van reunir ara fa tot just una setmana a l’Altafulla Mar Hotel, i van anunciar que aquest mateix mes de juliol organitzarien una jornada festiva i lúdica a Tarragona perquè el territori es fes ressò de la problemàtica. Una acció que volen organitzar de forma conjunta amb les entitats i associacions de la província, i que ve motivada per “la manca de resposta i l’actitud de menyspreu” del Ministeri de Foment. La festa, a dia d’avui, encara no té data.
Julio Gómez-Pomar, secretari d'Estat d'Infraestructures
Josep Lluís Aymat, director de la Federació Autotransport de Tarragona
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'La meva família i el llop'
23 de juliol a la plaça del Pou
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concurs de castells de sorra
24 de juliol a les 11:00h. davant del parc de Voramar
Inscripcions: una hora abans el mateix dia
Espectacle infantil: Superherois - pop per xics
29 de juliol a les 19:30h. a la plaça de l'Església
Reserva d'entrades: www.altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla