Notícies
Foto: Tarragona 21
09 de juliol del 2015
Pere Virgili és escollit nou president del Consell Comarcal del Tarragonès
L’alcalde de Roda de Berà, malgrat ser imputat per un presumpte delicte de coacció i amenaces, ha rebut finalment el suport de PSC
L’alcalde de Roda de Berà, el convergent Pere Virgili, ha estat elegit aquest vespre nou president del Consell Comarcal del Tarragonès. Virgili ha obtingut el suport de CiU i el PSC, i presidirà l’ens comarcal els dos primers anys, mentre que els dos anys següents serien presidits pel grup socialista, fruit de l’acord de govern.

Pere Virgili ha obtingut 23 vots i, per tant, la majoria absoluta del Consell Comarcal. L’alcalde de Roda de Berà governarà amb el PSC i oferirà una vicepresidència a Esquerra Republicana, que avui també els ha donat el seu suport. Per la seva banda, el Partit Popular, tot i que ha votat el seu candidat, també participarà en el govern comarcal amb representació a la Junta de Govern. A l’oposició, quedaran els consellers de Ciutadans, de la CUP i d’Iniciativa.

Tot i la imputació de l’alcalde de Roda de Berà en un cas de presumptes amenaces a un exsecretari municipal, Pere Virgili només deixarà la presidència si el jutge l’acaba declarant culpable.

Tant els socialistes com Esquerra Republicana han respectat la seva presumpció d’innocència en aquest cas però han advertit que demanaran la seva dimissió si Virgili resulta culpable.

El nombre de representants al Consell és de 33, de membres de fins a set formacions polítiques diferents. Destaquen les candidatures de l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i d’altres nou representants del Baix Gaià, la del convergent Albert Abelló, que va ser candidat a l’alcaldia de Tarragona el passat 24 de maig o la de la socialista Begoña Floria, actual regidora a l’Ajuntament tarragoní.
Pere Virgili, nou president del Consell Comarcal del Tarragonès
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla