Notícies
Foto: Castellers d'Altafulla
10 de juliol del 2015
Els Castellers d’Altafulla intentaran portar a la plaça del Pou aquest dissabte la clàssica de 7 en la XIV Diada de les Cultures
La Colla Vella dels Xiquets de Valls s’atrevirà amb un pilar de 8, i els Xiquets de Tarragona apostaran per la tripleta màgica
Tornar a estrenar la clàssica de 7. Aquest és l’objectiu dels Castellers d’Altafulla per una de les diades més emblemàtiques per la colla, la Diada de les Cultures. Ho han aconseguit durant els darrers dos anys, i aquest dissabte volen repetir. Els nervis d’actuar al costat de grans colles hi són, però també hi són les ganes i la il·lusió de fer un bon paper i de marxar satisfets de plaça amb el 4d7, el 3d7, i el 2d6. Sentim el cap de colla, Pol Munté, qui ha reconegut afrontar la cita amb molt bones sensacions.

Enguany se celebra la catorzena edició de la Diada de les Cultures. Una llarga trajectòria per la qual hi han passat Joves de Valls, Ganxets de Reus, Jove de Tarragona, Castellers de Barcelona i Capgrossos de Mataró. Per la seva banda, Xiquets de Tarragona i Castellers de Vilafranca ho han fet ininterrompudament des del 2007 i la Colla Vella dels Xiquets de Valls torna a repetir enguany.
Un cartell de luxe, doncs, el que es presenta per aquest dissabte a la plaça del Pou. De fet, les previsions plantegen una diada carregada d’emocions.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ve de passar uns dies a la Xina. Una setmana que podria culminar a la plaça del Pou amb un pilar de 8.
També arriben forts els Xiquets de Tarragona, que van actuar el passat cap de setmana al Pla de la Seu, i que afronten la diada amb la voluntat de deixar-hi veure la tripleta màgica, amb el 3d9 amb folre, el 4d9 amb folre, i el 5d8.
Unes construccions que no deixaran indiferents els Castellers de Vilafranca, que també espitjaran amb força l’accelerador, i podrien apostar per la gamma extra a la plaça del Pou. També hi van ser el passat cap de setmana al Pla de la Seu, on van descarregar la torre de 9 amb folre i manilles. Aquest cap de setmana, a banda d’Altafulla, també actuaran a Torredembarra.

La Diada de les Cultures serà retransmesa en directe per Altafulla Ràdio, a partir d’un quart de 7 de la tarda, de la mà dels periodistes Albert Jansà i Eduard Virgili, amb el control tècnic de Neus Gris.

Abans, però, els de l’Era de l’Ixart tancaran els darrers detalls en l’assaig d’aquest divendres a les 9. La millor actuació dels liles en aquesta cita va ser la de l’any 2012, quan van descarregar el 4 de 7 amb agulla, el 4 de 7, i el pilar de 5, i van carregar el 5 de 7.
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades