Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
21 de setembre del 2022
Nova passa en la reestructuració de l'Arxiu Municipal d'Altafulla, amb l'eliminació de fons documental obsolet
S'han destruït 87 metres lineals de documentació per deixar lloc als nous documents i afavorir també el trasllat parcial del servei a les Teresa Manero
L'Arxiu Municipal de l'Ajuntament d'Altafulla ha eliminat 87 metres lineals de documentació que ha estat avaluada prèviament per determinar la conveniència d'eliminar-la. Així, s'han seguit les directrius de la Comissió Nacional d'Avaluació i Accés de la Generalitat de Catalunya i compta també amb l'aprovació del Plenari de l'Ajuntament.

Es tracta d'una acció rutinària, però que permet continuar posant ordre al servei municipal i destriant aquella documentació útil per al fons municipal d'aquella que ja ha quedat obsoleta o que no compta amb prou valor.

La destrucció correcta de la documentació està regulada per la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental (CNAATD), que és un òrgan col·legiat de caràcter tècnic, adscrit a la Direcció General del Patrimoni Cultural. L'organisme, a més, té la funció de controlar la correcta aplicació de les taules d'accés i avaluació documental (TAAD) especialment en tots aquells processos vinculats a la destrucció de documents.

Així, en compliment de la legislació, l'Arxiu Municipal de l'Ajuntament d'Altafulla ha aplicat les disposicions i retencions que s'indiquen en aquestes taules, gràcies a la tasca de l'arxivera municipal. D'aquesta manera es compleix la normativa en matèria d'arxius i s'allibera espai als dipòsits per deixar pas a nova documentació provinent dels departaments de l'Ajuntament. En qualsevol cas, el regidor de Cultura, Hèctor López Bofill, assegura que es tracta d'arxius que ja s'han digitalitzat prèviament.

Bona part del gruix de l'arxiu, recordem, s'ubicarà en una de les dependències de les antigues escoles Teresa Manero, on ja està gairebé a punt l'adequació del dipòsit i la sala de consultes. Mentre que l'altra, de caràcter administratiu, romandrà a la seu de l'Ajuntament. Aquest trasllat encara no té data tot i que els treballs d'adequació avancen.

La documentació eliminada quedarà anotada al Llibre de registre d'eliminacions de l'Arxiu Municipal d'Altafulla, que es podrà consultar al web de transparència un cop es rebi la certificació de l'empresa encarregada de la destrucció, que en aquest cas ha estat Shred-it.
Hèctor López Bofill, regidor de Cultura d'Altafulla
Hèctor López Bofill, regidor de Cultura d'Altafulla
Social
Et recomanem
6è Festival Divines: lletres, música i vi
30 de setembre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Descobreix l’entorn natural: itinerari pels arbres d’interès
1 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i inscripcions al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia
Programació a la sala La Violeta
Octubre: Maria Arnal i Marcel Bagés + Ovelles
Entrades: lavioleta.sacatuentrada.es
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla