Notícies
Foto: Arxiu - Altafulla Ràdio
23 de setembre del 2022
Castellarnau parlarà amb Rofas per demanar-li pel seu canvi de posicionament respecte a l'EMC que el govern vol portar al ple
L'alcaldessa d'Altafulla insisteix en la importància de la partida destinada a la platja per fer front als efectes dels temporals de l'hivern
El posicionament del regidor no adscrit de l'Ajuntament d'Altafulla, Xavier Rofas, en la votació d'un Expedient de Modificació de Crèdit que el govern vol dur al ple aquest dilluns ha causat desconcert/preocupació entre els seus membres. Així ho expressava aquest dijous a Altafulla Ràdio el regidor d'Hisenda, Francesc Farré i en la mateixa línia s'ha expressat l'alcaldessa Montse Castellarnau. Per la presidenta del Plenari, la negativa de Rofas ha aprovar l'expedient en la comissió d'Hisenda celebrada la setmana passada ha estat "una sorpresa" perquè fins al moment el regidor havia estat d'acord amb les propostes del govern en matèria pressupostària. Així es desprèn , sense anar més lluny, de l'últim ple ordinari, al juliol, en què es va aprovar el mateix expedient que ara, un cop anul·lat per qüestions de forma, es volia tornar a aprovar.

Castellarnau no entén el vot negatiu cap al conjunt d'aquestes noves partides que es volen incorporar al pressupost municipal, amb una suma inicial de 296.000 euros, i assegura que cercarà la manera de parlar amb el regidor no adscrit i reconduir la situació i intentar que en comptes de votar que no a l'expedient, "com a mínim s'hi abstingui" perquè aquest pugui tirar endavant.

Castellarnau ha explicat que el punt de conflicte inclòs en l'EMC és el que fa referència als treballs d'adequació de la platja i possible reposició futura de sorra, que s'havien dotat amb 49.000 euros. Ara es preveu reduir aquest punt a uns 10.000 euros que han de servir per sufragar treballs ja executats aquest estiu.

Amb tot, l'alcaldessa lamenta que no tiri endavant la partida inicial, ja que considera que és necessari actuar de manera preventiva en la platja ara, molt abans que comenci la temporada d'estiu i amb vista a protegir aquest espai natural dels possibles temporals que assotin la costa d'Altafulla durant la tardor, l'hivern o la primavera següent.

Els canvis en aquest punt de l'EMC es debatran novament en comissió d'Hisenda aquest dilluns al matí, hores abans d'un ple ordinari ja convocat i en el que l'expedient hauria d'entrar per urgència, si s'aconsegueix el vistiplau de la majoria en la comissió.
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
6è Festival Divines: lletres, música i vi
30 de setembre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Descobreix l’entorn natural: itinerari pels arbres d’interès
1 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i inscripcions al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia
Programació a la sala La Violeta
Octubre: Maria Arnal i Marcel Bagés + Ovelles
Entrades: lavioleta.sacatuentrada.es
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla