Notícies
Foto: Arxiu - Altafulla Ràdio
28 d'octubre del 2022
La plana del Vinyet d'Altafulla i la desembocadura del Gaià acullen aquest dissabte una jornada de neteja en el marc del 'Viu la platja'
Els voluntaris que ho desitgin hi poden participar tot contactant amb La Sínia i contribuir a la renaturalització d'aquest espai
L'Associació Mediambiental La Sínia en col·laboració amb l'Ajuntament d'Altafulla, impulsa aquest dissabte una jornada de neteja a la plana del Vinyet i a la desembocadura del Gaià amb la intenció d'enretirar espècies invasores de la platja. Com és habitual, la jornada s'iniciarà a la Roca del Gaià, amb la trobada de tots els voluntaris als que se'ls explicarà les actuacions a fer, com fer-les i sobretot, quina importància té la preservació de les espècies autòctones i el control de les invasores en el nostre medi natural. En concret l'actuació es desenvoluparà a la plana del Vinyet i a la desembocadura del Gaià, a cavall entre Altafulla i Tarragona.

Enguany es compleixen nou anys des que es van impulsar aquestes jornades en el marc del projecte 'Viu la platja', per posar en valor la riquesa natural d'aquest espai i donar a conèixer les seves virtuts. Una d'aquestes és la possibilitat d'acollir a espècies animals com el corriol camanegre, que es troba en perill d'extinció i per al que és especialment perillós comptar amb plantes invasores al seu voltant. El coordinador de la Sínia, Hèctor Hernández assegura que per això enguany pren una rellevància especial la tasca d'eliminar les exòtiques dels sistemes dunars on nidifica el corriol.

Per poder participar en la jornada cal apuntar-se tot omplint un formulari al qual es pot accedir a través de les xarxes socials de l'entitat o directament al seu web. Es tracta d'una activitat gratuïta i la inscripció permet a l'organització poder planificar millor les tasques i la provisió de material. Amb tot, si algú vol assistir-hi i ha oblidat inscriure's, serà benvingut. La cita, aquest dissabte a les 10.30h a la Roca del Gaia.
Hèctor Hernandez, coordinador de l'Associació Mediambiental La Sínia
Social
Et recomanem
Conferència 'Inundabilitat d'Altafulla: La Rasa i Baix a Mar'
Divendres 10 de febrer, a les 19:00h, a la Sala Teresa Manero
Organitza Centre d'Estudis d'Altafulla
Visita als Munts 'La vida de les elits vora Tàrraco'
Diumenge 12 de febrer, d'11 a 12:30h, Vil·la romana dels Munts
Organitza Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla
Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a https://lavioleta.sacatuentrada.es/ca