Notícies
Foto: Gegants i Nans d'Altafulla
03 de novembre del 2022
Els Gegants desperten aquest dijous la Festa Major de Sant Martí d’Altafulla
Els Gegants i Nans d’Altafulla conviden a tothom a fer sonar unes campanetes per treure aquests elements de la seva letargia
L’inici de la Festa Major de Sant Martí té la seva prèvia aquest mateix dijous al vespre amb un acte que s’estrena i que promet ser d’allò més atractiu per a la canalla. És, a més, una manera ben visible d’exemplificar que, efectivament, la festa ja és aquí. I res millor que fer-ho tot despertant uns dels seus elements més característics, els Gegants d’Altafulla.

El Bruixot i la Xoixeta esperen grans i petits aquest dijous al vespre a la plaça del Pou per despertar del seu son que mantenen des que van sortir al carrer per última vegada, a la Petita. Es tracta de despertar els gegants alhora que també es desperta la Festa Major, que requereix de la presència ineludible dels Gegants.

Així, per primera vegada es convida als veïns i veïnes de la vila, sobretot als infants, a participar en una acció en la qual es podrà gaudir dels gegants de prop i en exclusiva, fora de les cercaviles o rues en què hi ha més gent i més elements per admirar.

La presidenta dels Gegants i Nans d’Altafulla, Sheila Fernández, demana ajuda per despertar els gegants, aquest dijous 3 de novembre, a les 19.30h a la plaça del Pou.

20221026_FERNANDEZ_Despertar

Els gegants, però, només es despertaran si senten prou xivarri, i sobretot si aquest prové d’unes campanetes “màgiques” que han creat per a l’ocasió i que es poden adquirir en diferents establiments del municipi (les farmàcies d’Altafulla, els forns Martí i Nogués, l’Alnatur i La Perla), com detalla Fernández.

20221026_FERNANDEZ_Campanetes

Aquestes campanetes, a més estan lligades amb una cinta amb el nom i logo de l’entitat, que es pot usar com a polsera un cop feta servir la campana. Cal tenir en compte, a més, que en el despertar dels gegants, és previst que aquests facin alguna ballada a la plaça i que fins i tot qui ho desitgi pugui provar de posar-se sota la seva estructura i fer-los ballar.

Des dels Gegants i Nans d’Altafulla asseguren a Altafulla Ràdio que aquest dijous al vespre hi haurà alguna sorpresa més en aquest acte nou, que caldrà descobrir in situ: a les 19.30h, a la plaça del Pou.
Sheila Fernández, presidenta dels Gegants i Nans d'Altafulla
Sheila Fernández, presidenta dels Gegants i Nans d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es