Notícies
23 de juliol del 2015
La platja d’Altafulla podria rebre aquest divendres un dels distintius de ‘Platges Verges’ d’Ecologistes en Acció
El guardó reconeix aquelles platges del litoral català que mantenen el seu estat natural
El Centre d’Activitats Mediambientals de Cal Bofill de Torredembarra serà l’escenari aquest divendres de l’acte de lliurament del distintiu ‘Platges Verges’ que atorga de forma anual el grup Ecologistes en Acció a aquelles platges que consideren que encara es mantenen amb el seu estat natural.

L’acte tindrà lloc a les 12 del migdia i serà presidit pel regidor de Sostenibilitat, Josep Maria Guasch. El portaveu d’Ecologistes en Acció al territori, Eloi Nolla, ha explicat que consistirà en un acte senzill en què es preveu la presència dels representants municipals dels diferents municipis premiats, així com grups ecologistes que han contribuït en la regeneració de les platges. La regidora d’Altafulla, Montse Castellarnau, ja ha confirmat la seva assistència i Nolla ha avançat que “podria rebre una molt bona notícia”.

Serà la sisena edició de la iniciativa, que reconeix aquelles platges del litoral català que, havent presentat la seva candidatura a la convocatòria de l’any 2015, millor compleixin amb les bases establertes.

La distinció té en compte l’estat natural de les platges, els valors de fauna i flora, la dificultat d’accés, que presentin la mínima intervenció antròpica i la mínima freqüentació humana en la zona de balneari, que l’accés amb vehicles de tracció a motor estigui prohibit a menys de 200 metres de la platja.

Aquelles platges que tinguin justament el mínim d’intervencions antròpiques, que el seu entorn estigui mínimament edificat, que no pateixin vessaments urbans ni industrials i que, en general, les seves aigües presentin bona qualitat, i que tingui alguna figura de protecció mediambiental oficial.
Eloi Nolla, portaveu d'Ecologistes en Acció
Eloi Nolla, portaveu d'Ecologistes en Acció
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla