Notícies
24 de juliol del 2015
L’empresa Teyco al·lega que la relació comercial amb Masagué va ser “transparent, legal i documentada”
Els cinc detinguts, entre ells l’exalcalde de Torredembarra, han passat la nit a les dependències de la Guàrdia Civil
L'empresa Teyco ha afirmat aquest dijous que la relació comercial amb l'exalcade de Torredembarra va tenir lloc en l'àmbit professional privat, que es va produir de forma “transparent, legal i documentada” i que no tenia cap vinculació amb l'activitat de Daniel Masagué com a alcalde. En un comunicat, Teyco ha negat formar part d'una trama de corrupció de la qual “ni té coneixement ni ha format part” i ha explicat que la construcció d'un aparcament va ser l'única obra que ha fet per a Torredembarra. Uns treballs, ha afegit, que van ser licitats el 2009 mitjançant un concurs públic i que el seu sobrecost es va originar pel desviament del pressupostos per partides no incloses en el projectes inicial.

Així, admet que la diferència entre el preu de la licitació, 2,2 milions d'euros sense IVA, i els 2,8 milions d'euros del cost final de l'obra va ser per la inclusió de 23 partides que no apareixien en el projecte i per la variació en els mesuraments. Es va tractar d'un sobrecost, però, que no va superar els límits que permet la Llei de contractes de les administracions públiques. Per exemple, explica que van ser partides “tan poc sospitoses” com encofrats de murs de 4 metres d'alçada, un sistema de bombeig d'aigües pluvials o la col•locació d'un additiu hidròfug.

Teyco detalla que va treballar amb Daniel Massagué a través d'algunes filials amb empreses de l'exalcalde, principalment amb una empresa dedicada a la producció industrial de pa i al servei de càtering per a empreses, i defensa que el fet que no hagin tornat a treballar més amb Massagué en cap obra pública, a banda de la construcció de l'aparcament, “permet argumentar amb claredat” que els negocis es van produir al marge de l'activitat de Massagué com a alcalde ni van ser basats en un “intercanvi de favors ni de cap tipus de comissió”.

L'empresa també expressa en nom de la família Sumarroca “la incredulitat davant una situació inesperada” després de l'operació policia d'avui, ja que subratlla que sempre ha col•laborat amb la justícia facilitant dades, factures i documents des que es va iniciar la investigació a l'exalcalde de Torredembarra. “La desproporció de l'actuació d'avui ha tingut una enorme repercussió pública que perjudica greument la reputació de l'empresa i de la família Sumarroca, a qui es qüestiona la seva presumpció d'innocència”, lamenta Teyco en un comunicat.

Els cinc detinguts, entre ells l’exalcalde de Torredembarra, han passat la nit a les dependències de la Guàrdia Civil. Aquest divendres la Fiscalia analitzarà la documentació intervinguda dijous per esbrinar si els pagaments de Teyco a les empreses de Masagué constitueixen comissions il·lícites a canvi a l’adjudicació de contractes municipals.
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades