Notícies
Foto: Altafulla Bloc
27 de juliol del 2015
Els Castellers d’Altafulla estrenen el 5d6 i el pilar de 5 en la Diada d’Estiu a la Plaça dels Vents
També van descarregar el 3d7 i el 4d7, i van ser acompanyats pels Salats de Súria, els Castellers de Berga i els Nois de la Torre
Fantàstica actuació dels Castellers d’Altafulla a la Diada d’Estiu d’aquest dissabte. La Plaça dels Vents d’Altafulla ha gaudit d’una de les grans cites castelleres de l’estiu, amb els liles com a protagonistes. També hi han participat els Salats de Súria, els Castellers de Berga i els Nois de la Torre.

Els altafullencs han repetit amb solvència el 3d7 i el 4d7 a les dues primeres rondes, i a més han estrenat dos castells inèdits aquesta temporada: el 5d6 i el pilar de 5. També han aconseguit realitzar amb èxit dos pilars de 4. El cap de colla dels de l’Era de l’Ixart, Pol Munté, l’ha valorat com una “molt bona diada”, ha destacat la solvència dels castells realitzats, i l’ha definit com “una de les grans diades de la colla”.

Les tres darreres actuacions dels Castellers d’Altafulla han permès veure grans castells. La Diada de les Cultures, la de la Festa Major de La Riera i aquesta Diada d’Estiu deixen molt reforçada una colla que ja pensa en la Diada de La Móra, on ja tenen clar que tornaran a lluir el 3d7 i el 4d7. Munté destaca que “l’objectiu que té la colla és seguir passant-nos-ho bé fent castells”.

Per la seva banda, els Salats de Súria van aconseguir descarregar el 3d7, un 2d6, un 4d6 i un pilar de 4. Els Castellers de Berga es van atrevir amb un 4d6, un 3d6, un 3d6 amb agulla i dos pilars de 4, i tots els van aconseguir descarregar amb èxit.

L’únic castell que va quedar en intent va ser el primer 4d6 amb agulla dels Nois de la Torre, a la primera ronda. A continuació, sí el van poder descarregar a la segona ronda, a més d’un 3d6 amb agulla, un 4d6 i dos pilars de 4.

El cap de colla dels de l’Era de l’Ixart s’ha mostrat molt satisfet amb el balanç de la temporada. Destaca que tot va començar amb “la baixa de molts castellers a l’inici de temporada, la necessitat de formar a la canalla i una caiguda a la primera diada”, i que això dóna més valor als fruits que ara està donant tot l’esforç dels altafullencs.

A més, entre el pilar de 5 dels altafullencs i la ronda conjunta de pilars, les quatre colles van descarregar un 4d6 de germanor, una de les imatges més boniques de la Diada. En acabar l’acte, les colles van celebrar un sopar i una festa a l’Era de l’Ixart, i el cap de setmana va culminar amb un vermut diumenge.

Altafulla Ràdio ha ofert en directe la diada amb la retransmissió del periodista Eduard Virgili, els comentaris de Juli Nomdedéu i la direcció tècnica de Neus Gris.
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla