Notícies
30 de juliol del 2015
El PIJ d’Altafulla obre les portes tots els dimarts al matí al programa Garantia Juvenil Europea, per a joves d’entre 16 i 24 anys
Enguany, les accions contra l’atur juvenil incloses en aquest programa s’amplien als joves d’entre 25 i 30 anys
El Punt d’Informació Juvenil (PIJ) d’Altafulla obre les seves portes tots els dimarts, de 10 del matí a 1 del migdia, al programa Garantia Juvenil Europea. Una iniciativa d’àmbit europeu que ofereix als joves d’entre 16 i 24 anys una oferta d'ocupació i d'educació contínua amb la voluntat de reduir l’atur juvenil. La regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Altafulla s’hi va adherir el passat mes de febrer i, de moment, els resultats són força positius. Els joves interessats en formar part d’aquesta iniciativa també poden posar-se en contacte amb el PIJ a través del telèfon 977 65 24 68, o del correu electrònic pijaltafulla@gmail.com.

Si bé és cert que aquesta iniciativa no ha de traduir-se obligatòriament en feina directa, ja es que pot donar el cas de currículums amb falta de contingut, el que sí que fa és donar resposta a aquells joves que no saben com enfocar el seu futur laboral i professional, i que no acaben de definir el seu perfil acadèmic. El regidor responsable de l’àrea, Jordi Molinera, ha explicat que va més encarat a l’orientació. Concretament, les mesures previstes es vertebren entorn de quatre eixos principals d'actuació: la millora de la intermediació, la millora de l'ocupabilitat, els estímuls a la contractació, i el foment de l'emprenedoria.

El departament d’Empresa i Ocupació, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha destinat 2.432.000 euros per crear la xarxa de 76 impulsors de la Garantia Juvenil arreu del territori català, dels quals 12 treballen a les comarques de les demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre. El Govern preveu destinar-hi fins el 2020 uns 241 milions d’euros, entre fons propis i els provinents del Fons Social Europeu.

Enguany, a més, els joves de 25 anys o més que no hagin complert els 30 podran participar en les accions contra l’atur juvenil incloses en aquest programa. Fins ara, tant sols se’n podien beneficiar les persones d’entre 16 i 24 anys abans que completessin quatre mesos sense estudiar ni treballar.

Es preveu que aproximadament unes 100.000 persones que tenen entre 25 a 30 anys puguin optar a les diverses accions de la Garantia Juvenil a Catalunya.
Jordi Molinera, regidor de Joventut
Social
Et recomanem
Concert d'Arpes
8 de desembre a les 12:30h. a l'Era del Senyor
Emissió pel canal YouTube de l'Ajuntament d'Altafulla
Inauguració de l'escultura en homenatge a Josep Sala
12 de desembre a les 13:00h. als Jardinets Josep Sala
Emissió pel canal YouTube de l'Ajuntament d'Altafulla
Anem a buscar el tió!
12 de desembre a les 17:00h.
Emissió pel canal YouTube de l'Ajuntament d'Altafulla
Exposició de pessebres
Fins el 6 de gener a la pallissa de l'Era del Senyor
Consulta horaris a: www.altafulla.cat