Notícies
04 d'agost del 2015
La Generalitat destinarà 85.000€ a la Vil·la Romana dels Munts per restaurar el mosaic del paviment i les pintures al fresc del Criptopòrtic
L’alcalde d’Altafulla reclama que s’executi el pla director per al museu aprovat el 2007
La Generalitat de Catalunya destinarà 85.000 € a la Vil·la romana dels Munts d’Altafulla, un important impuls econòmic destinat a la restauració del mosaic del paviment i de les pintures murals al fresc dels paraments laterals del Criptopòrtic del jaciment.

Així ho ha explicat Josep Anton Remolà, conservador del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) que ha remarcat que des de la seva recuperació als anys 90’, no s’havia dut a terme cap actuació d’aquest tipus.

El termini d’execució d’aquests treballs de conservació i restauració és de tres mesos. El pagament de l’obra, per la seva banda, es realitzarà en tres fases. El primer, d’un 30% de l’import total, s’efectuarà als 30 dies de l’inici de l’actuació, el segon, d’un 40%, als 60, i el tercer i definitiu, del 30% restant, un cop acabada la intervenció i lliurada la memòria.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha recordat que l’Ajuntament d’Altafulla farà tot el possible per invertir en la millora de la vil•la, i ha recordat que estan treballant conjuntament amb el MNAT per la dignificació de les termes de mar. En aquest sentit, Alonso ha subratllat la importància de recuperar el projecte executiu aprovat el 2007 pel Departament de Cultura sobre el pla director de la Vil•la romana dels Munts com a centre d’interpretació i que a dia d’avui encara no s’ha desenvolupat, tot i estar aprovat pel govern.

Per la seva banda, el regidor de Cultura a l’Ajuntament d’Altafulla, Jordi Molinera, ha manifestat que el museu portava temps demanant ajuts i inversions per fer possible aquesta rehabilitació, i ha remarcat el “tresor arqueològic i cultural que, a vegades, desconeixem bastant”.
Josep Anton Remolà, conservador del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT)
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, regidor de Cultura
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla