Notícies
06 d'agost del 2015
Luis del Olmo organitza la xerrada-col·loqui ‘Mi vida en la radio’ aquest divendres a Roda de Berà
El municipi presenta un cap de setmana farcit d’activitats per a tots els públics
Aquest cap de setmana es presenta molt actiu al Baix Gaià, i especialment a Roda de Berà, amb una gran quantitat d’esdeveniments i activitats per a tots els públics. Un dels punts forts tindrà lloc aquest divendres a les vuit de la tarda, quan el Museu de la Ràdio ‘Protagonistas Luis del Olmo’ acollirà una xerrada-col·loqui amb el títol ‘Mi vida en la radio’, oferta pel propi periodista, Luis del Olmo. L’aforament és limitat i des de l’organització preguen confirmar amb antelació l’assistència.

Des d’aquest dimarts i fins el proper 15 d’agost, l’associació republicana ‘També Hi Som’ organitza l’exposició ‘Porrajmos, el genocidi del poble gitano’, una mostra que es pot visitar al casal municipal Les Monges, de dos quarts de 7 de la tarda a les nou del vespre. La inauguració oficial, però, tindrà lloc aquest dijous a la tarda, a partir de dos quarts de vuit del vespre. Serà a càrrec de Ramon Marí, president de l’Associació d’Integració Gitana de Reus.

D’altra banda, el passat 25 de juliol s’havia de celebrar a la platja Llarga de Roda de Berà una activitat de simulacre de la unitat canina ERIE de cerca i salvament de persones, i a causa de la pluja va ser anul•lada. Finalment, segons ha informat Creu Roja, tindrà lloc aquest dissabte, a partir de la una de la tarda, al costat de la caseta de socorrisme de la platja Llarga.

L’objectiu de la unitat canina ERIE (Equip de Resposta en Emergències de Cerca i Rastreig) és trobar persones desaparegudes en qualsevol entorn i circumstància, ja sigui en situacions puntuals o bé en grans desastres naturals. L’equip està configurat per donar resposta tant a nivell nacional com internacional i ho conformen diversos gossos de fins a 17 races diferents i els seus guies, tots voluntaris de la Creu Roja formats en primers auxilis i dotats d’un equip de comunicacions portàtil. Una de les seves peculiaritats és precisament aquesta, que ho integren gossos de diverses races, amb la finalitat d’aprofitar les habilitats específiques de cada animal per localitzar a les persones desaparegudes.

A partir de les nou del vespre, l’associació Atzavara celebrarà a la plaça del Mercat la Fideuà a la Fresca que també va ser anul·lada el 25 de juliol per causes meteorològiques. El preu, el qual inclou fideuà, un got de vi, pa i un tall de meló, és de 8 euros. A més, hi haurà música, amb DJ’s i barra de mojitos. Els tiquets es poden adquirir al centre de dia Marinada, a Honolulú Viatges i a Tatuajes Eva.

Finalment, el darrer acte del cap de setmana tindrà lloc diumenge, de sis de la tarda fins les dotze de la nit. L’Associació de Comerciants i Restauradors de Roda de Berà celebrarà una nova edició de la Fira Fora Estocs, a la platja Costa Daurada. L’objectiu és promocionar el comerç local, apropant-lo a la zona costanera del municipi, alhora que s’ofereixen les millors ofertes i descomptes.
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla