Notícies
10 d'agost del 2015
Torredembarra consolida el turisme familiar durant el mes de juliol
La procedència de la gran majoria dels visitants continua sent Catalunya amb un 45%, seguit d’Aragó amb un 15%
Amb el mes de juliol superat, com ja és habitual, des del Patronat Municipal de Turisme de Torredembarra s’ha fet el primer balanç del que portem de temporada d’estiu en base a les dades obtingudes a través dels diferents punts d’informació turística que hi ha a la vila, i els resultats, a banda de ser satisfactoris, són esperançadors de cara al mes d’agost.

La primera conclusió és que el turisme familiar es consolida un any més al municipi, com així ho demostra el 53% sobre el total del mostreig, seguit del turisme en parella amb un 25% dels visitants que han passat pels diferents mòduls d’informació. Precisament, per a donar suport a aquest model turístic, des del Patronat s’han mantingut activitats que ja són un clàssic d’aquest juliol, com ho ha estat la XIII edició del Pleniluni Nit de Circ, el cinema a la fresca o el Port Aventura show; a més d’altres activitats tradicionals de la vila com la Festa del Quadre de Santa Rosalia.

La procedència va estretament vinculada amb la proximitat. Seguint amb la mateixa línia d’anys anteriors, la procedència de la gran majoria dels visitants continua sent Catalunya amb un 45%, seguit d’Aragó amb un 15%. Dins de l’àmbit estatal, un any més les Comunitats Autònomes del nord mantenen un percentatge similar de turistes, com ho són Euskadi, Navarra o Castella i Lleó amb un 8% de mitjana. En el panorama internacional, França ha substituït amb escreix la caiguda del turisme rus a tota la Costa Daurada amb un 15%, seguit de lluny per Alemanya, Bèlgica i Anglaterra.

Pel que fa als allotjaments del municipi, la reacció ha estat de satisfacció continguda, ja que la ocupació en hotels, càmpings i apartaments s’ha incrementat lleugerament per a situar-se en un interval d’entre el 60 i el 70%. Des d’aquest sector, s’ha volgut destacar la gran afluència d’hostes durant la primera quinzena de juliol, coincidint amb els dies més calorosos del que portem d’estiu, així com la gran afluència de turistes francesos i alemanys.

Aquest estiu, a més, destaquen les visites guiades al Far de Torredembarra. Fins al 13 de setembre, turistes i torrencs tenen l’oportunitat de pujar, amb reserva prèvia, les 189 escales del far més alt de Catalunya i el darrer de l’anterior mil•lenni en ser construït. 1.000 persones són les que ja han contemplat les vistes des del mirador ubicat a 53 metres per damunt del nivell del mar, està sent tan gran la demanda que no queden places buides fins als darrers dies d’aquest mes.

Les activitats no s’aturen aquest agost. Durant aquest mes continuaran duent-se a terme activitats turístiques per a grans i petits; com ara la gimnàstica a la platja tots els matins, els shows de Port Aventura o el Torneig Local de Futbol Platja, a banda de les tradicionals festes de les Urbanitzacions els Munts i Marítima Residencial i sobretot, de la Festa Major de Torredembarra, Santa Rosalia.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla