Notícies
27 d'agost del 2015
Una Festa Major de Santa Rosalia cultural i tradicional arrenca aquest divendres a Torredembarra
El pregó d’enguany anirà a càrrec dels Nois de la Torre, i tindrà lloc la nit de divendres al Pati del Castell
És ja qüestió d’hores. Santa Rosalia s’apropa i Torredembarra ja prepara els darrers detalls per viure la seva Festa Major. Deu dies d’activitat ininterrompuda entre el 28 d’agost i diumenge 6 de setembre. En el cas d’enguany, el programa està fortament marcat per actes culturals i tradicionals, i amb activitats per a totes les edats.

La nit de divendres, els Nois de la Torre llegiran el pregó al Pati del Castell, i després organitzaran un assaig a la plaça de la vila, obert a tothom. L’esdeveniment més destacable del cap de setmana, no obstant, se sentirà a l’aparcament de Mañé i Flaquer, i serà una edició més de les ‘Barrakes’. Enguany, els punts forts són Rapsusklei, divendres, i Bongo Botrako, dissabte 29. L’entrada a totes les actuacions és gratuïta.

Cada dia estarà format per actes ben diversos com Correbars, campionats d’escacs o cercaviles, i serviran de pròleg fins arribar al dia gran, el 4 de setembre. A les vuit del matí sonaran les Matinades pels carrers de la vila, i encetaran un matí de caire religiós marcat per l’anada i la sortida a ofici, les ofrenes florals i una eucaristia solemne. A la tarda, la religió dóna pas a la música i els balls, i també seran protagonistes la carretillada dels Diables torrencs i els focs artificials.

L’endemà, com cada 5 de setembre, serà el torn de Sant Adrià, copatró de la Torre, i diumenge 6 acaben les festes amb unes altres matinades amb els Grallers de Torredembarra, una diada castellera amb els amfitrions, els Nois de la Torre, acompanyats pels Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell, el tradicional Joc del Quinto i actuacions musicals, ja a la nit, al Bar La Traviesa. Torredembarra té ganes de Festa Major, i la seva patrona ja està preparada.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla