Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
14 de setembre del 2015
Tret de sortida al nou curs escolar 2015-2016
A Altafulla, més de 1.500 alumnes han tornat avui a les aules després de l’aturada de l’estiu
Minuts abans de les 9 de la matí a la porta d’entrada de les escoles ja s'hi esperaven desenes de famílies que puntuals, no han volgut fer tard el primer dia de curs. Els més grans, amb moltes ganes de començar i de retrobar-se amb els seus companys, i els més petits, més nerviosos, però tots, sabent que aquest dilluns és un dia important.

Avui dóna el tret de sortida el nou curs escolar 2015-2016 per als alumnes d’educació infantil, primària, i secundària; els infants de les llars ja fa dies que han estrenat les aules. Un curs que enguany comença a Altafulla amb més de 1.500 alumnes. L’escola La Portalada encetarà el curs amb 420 estudiants, mantenint la xifra de l’any passat; l’escola El Roquissar, amb 250 alumnes, 35 més que el 2014; l’Institut, amb uns 500 alumnes; i l’Escola Municipal de Música, amb 200. Pel que fa a les llars d’infants, a falta encara d’omplir les darreres places per a nadons, l’alumnat rondarà la vuitantena en el cas d’Hort de Pau, i la quarantena en Francesc Blanch. La regidora d’Educació, Eva Martínez, ha fet un balanç d’aquestes xifres.

Les instal·lacions han obert portes en les millors condicions possibles després que la regidoria d’Educació hagi aprofitat l’aturada de l’estiu per posar-les al dia, reparar allò que s’ha fet malbé, realitzar treballs de conservació a les aules, i adquirir aquell material que fa falta per iniciar les classes.

En el cas de les escoles, a la Portalada és la Brigada Municipal qui es fa càrrec d’aquestes tasques, però al Roquissar és una empresa externa qui s’encarrega del manteniment. També els treballs a l’Institut els realitza una empresa de manteniment, i la Brigada Municipal únicament s’encarrega de les actuacions que afecten la jardineria i la poda. Més enllà de treure les males herbes, al Roquissar els treballadors municipals també han reposat el sauló del pati que s’ha fet malbé.

En el cas de la Portalada, el manteniment es fa en diferents fases. Les principals actuacions han passat aquest estiu per la pintura de les aules de Cicle Inicial, l’adequació de la sala d’Informàtica, i la instal·lació de nou equipament a l’aula d’Anglès.
Pel que fa a les llars d’infants, les tasques s’han centrat, principalment, en el manteniment general i la pintura de les instal·lacions. Al centre Francesc Blanch també s’ha canviat el terra d’una de les aules.

Les classes s’allargaran fins el 21 de juny. Les vacances de Nadal enguany seran del 23 de desembre al 7 de gener; i les de Setmana Santa, del 19 al 28 de març.
Eva Martínez, regidora d'Educació
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla