Notícies
08 d'octubre del 2015
L’Ajuntament d’Altafulla comença les tasques de rehabilitació de l’antic Hospital, futur espai polivalent municipal
Avui han acabat els treballs de neteja i es continuarà amb la restauració de la teulada per tal de garantir les mesures de seguretat
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, i tècnics municipals, han visitat aquest matí l’edifici de l’antic Hospital on avui han acabat les tasques de neteja per tal de començar en els propers dies les obres de restauració de la teulada.

La Corporació Municipal va aprovar en sessió plenària del passat mes de març l’adquisició de l’edifici per uns 290.000 euros, a través d’una negociació pactada entre l’Ajuntament i els propietaris. D’aquesta manera, el consistori recupera una construcció, d’estil renaixentista del segle XVI i d’uns 2.000 metres quadrats i tres plantes, que s’havia convertit en una reivindicació històrica per part dels diferents governs d’Altafulla.

Segons ha explicat l’alcalde Fèlix Alonso, “la voluntat és convertir aquest edifici en un espai polivalent que pugui funcionar com a auditori, i que pugui incloure també dependències administratives i el centre d’interpretació de la Vila Closa”. Alonso ha recordat també que es farà partícip a la ciutadania perquè pugui formular propostes.

El cost de la restauració i adaptació de l’edifici en aquest espai s’eleva al milió d’euros. Per aquest motiu, la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, ha remarcat que “aquest projecte es desenvoluparà en diferents fases, ja que per tirar-lo endavant necessitarem finançament d’altres administracions públiques”. En aquest sentit, tampoc s’ha fixat una data de finalització.

Per la seva banda, les obres de restauració de la teulada, que es començaran de forma imminent, tenen un cost d’uns 20.000 euros. El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) cataloga ja l’edifici com un espai d’equipaments.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades