Notícies
07 de gener del 2016
L’Ajuntament d’Altafulla s’adhereix al projecte ‘Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016’
Suposa una gran oportunitat per posar en valor els productes agroalimentaris locals, la cuina i el paisatge com a elements identitaris
L’Ajuntament d’Altafulla, a través de la regidoria de Comerç i Consum que encapçala l’edil Jaume Sánchez, s’ha afegit al projecte ‘Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016’. Catalunya va obtenir el febrer de l’any passat el títol de Regió Europea de la Gastronomia 2016, després que els departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i d’Empresa i Ocupació (DEMO) de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de Turisme, conjuntament amb entitats, agents i personalitats del país, presentessin a Portugal la candidatura catalana per poder optar a aquest reconeixement.

L’objectiu del consistori, segons ha apuntat el regidor de Comerç, Jaume Sànchez, “és promoure i posar més en valor els productes locals, la cuina i el municipi d’Altafulla com una clau per al desenvolupament sostenible. Afegir-se al títol obtingut com a Regió Europea de la Gastronomia és també compartir el coneixement i aprendre dels altres socis del projecte”.

La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa, impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que compta amb el suport de les institucions europees. Es va posar oficialment en funcionament el març del 2015, i té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions d'Europa que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l'educació per a la salut i la sostenibilitat, i la innovació gastronòmica.

Catalunya té un ric i extens patrimoni en aquest àmbit, que l'obtenció del reconeixement com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 contribuirà a difondre i promoure. En aquest sentit, l’objectiu de Catalunya és promoure els productes alimentaris i la gastronomia catalanes com elements essencials de la identitat del país així com agents clau en la promoció turística, i “fer-ho a través de les entitats, empreses i institucions, com l’Ajuntament d’Altafulla, de les quals en formen part”, ha matisat Jaume Sànchez.
Social
Et recomanem
Diada castellera de Sant Jordi
20 d'abril a les 18h a la plaça del Pou
Amb: Colla C. de SPiSP, Xicots de Vilafranca i C. d'Altafulla
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla