Notícies
Foto: Juan Miguel Morales
20 de gener del 2016
El festival BarnaSants dóna el tret de sortida aquest dijous a la seva 21a edició
Altafulla acollirà la mostra per cinquena vegada consecutiva, enguany amb les actuacions de Toti Soler, Ludmila Mercerón, i ‘El Niño de la Hipoteca’
El festival de cançó d’autor BarnaSants donarà el tret de sortida aquest dijous al Teatre Joventut de l’Hospitalet amb una producció pròpia: ‘Jotes de combat: compromís i poesia’. Es tracta d’un projecte d’ Arturo Gaya -de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries- que, amb la col·laboració de Miquela Lladó, Eva Dénia i Eliseo Parra, reivindica la jota com a origen de la cançó protesta. Aquest concert inaugural, que compta amb la col·laboració del Centre Artesà Tradicionàrius, també vol homenatjar el Teatre Joventut, que celebra 25 anys de feina.

La 21a edició del festival se celebrarà del 21 de gener al 14 d’abril. A Altafulla, la sala La Violeta serà l’escenari dels tres concerts programats al municipi. És la cinquena vegada consecutiva que acull una iniciativa que, segons el regidor de Cultura, Jordi Molinera, transmet “valors musicals, culturals, i ideològics”.

Al programa hi figuren Toti Soler, que actuarà el diumenge 24 de gener a les 7 de la tarda; la cantant cubana Ludmila Mercerón, el dimarts 8 de març, també a les 7; i l’artista barceloní Guiu Cortés ‘El Niño de la Hipoteca’, que ho farà el divendres 25 de març a les 10 de la nit. L’edil ha parlat del programa al municipi.

Arreu de Catalunya se celebraran al voltant d’un centenar de concerts, principalment a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, però també a Alcoi, Viladecans, Gelida, Terrassa, Sant Boi de Llobregat i Sant Sadurní d’Anoia.

La principal novetat del BarnaSants 2016 és que per primer cop hi haurà un país convidat. La invitació es tradueix en les actuacions de Cecilia Todd, Amaranta i José Delgado, i en la celebració d’un Concert x Veneçuela, el 9 d’abril a la sala Luz de Gas, en què també participaran cantautors catalans per determinar.

Ovidi Montllor serà recordat un any més. L’Auditori de Barcelona acollirà el 6 de març l’espectacle Ovidi simfònic que es va estrenar a Alcoi en la cloenda del BarnaSants 2015. I a Faré vacances!, Feliu Ventura farà una lectura d’Ovidi en clau reggae i ska amb Xerramequ Tiquis Miquis i Els Aborígens, el 26 de febrer també a L’Auditori.

Entre els noms emergents d’aquesta edició destaca el duo format per Maria Arnal i Marcel Bagés, que aquest any han publicat l’EP Remescles, acoples i melismes, una aproximació contemporània a la cançó popular, dels cants de batre als fandangos. Actuaran al CAT el 13 de març.
Pere Camps, director del BarnaSants
Jordi Molinera, regidor de Cultura
Jordi Molinera, regidor de Cultura
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades