Notícies
26 de gener del 2016
L’Ajuntament incorpora en l'ordenança d’ocupació de la via tres al·legacions dels propietaris
La normativa s’ha aprovat aquest dilluns en sessió plenària, i segons el consistori “ha estat consensuada amb ATECA”
El Ple de l’Ajuntament d’Altafulla ha aprovat aquest dilluns al vespre la nova ordenança municipal reguladora de l’ocupació de la via pública amb taules, cadires, i altres instal·lacions anàlogues. El punt previst a l’ordre del dia ha tirat endavant amb els vots a favor dels grups de l’equip de govern –AA-E i l’EINA- i de CiU, i l’abstenció de C’s.

La Comissió d’Urbanisme ja hi havia donat el vistiplau ara fa uns dies, i, segons la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, ha estat “consensuada” amb l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA). El consistori s’ha reunit també en diverses ocasions amb els comerciants i propietaris de bars i restaurants de la vila. De fet, va obrir un període d’al·legacions perquè presentessin les seves propostes amb la voluntat d’incorporar-les en el text de la normativa. En van presentar sis, i d’aquestes finalment se n’han inclòs tres.

Els tres anys de moratòria que proposava l’Ajuntament perquè els establiments donessin compliment a l’ordenança s’amplien a quatre després que els comerciants demanessin un període de vuit anys. Segons la regidora, però, “els serveis tècnics han considerat que quatre anys són suficients, donat que només un 30% dels establiments necessiten renovar-se”.

El text inicial també establia que per col·locar un televisor a l’exterior dels locals calia demanar permís prèviament. Donant resposta a la demanda dels restauradors, finalment es podrà treure, sempre i quan es faci sense so i controlant la quantitat de dies. Sí que s’haurà de sol·licitar prèviament en cas d’instal·lar-hi equips de música per a esdeveniments especials.
També s’ha inclòs en el text la possibilitat de disposar, en el cas de les terrasses, de sostre i de fins a dos tancaments laterals.

L’Ajuntament ha mantingut, tot i la demanda dels afectats, la renovació de llicències de forma anual a través d’una instància per tal de poder tenir un major control dels establiments en cas d’incidències.

En el cas dels establiments de Botigues de Mar, tampoc s’ha acceptat que les terrasses s’instal·lin de forma permanent al passeig ja que és una qüestió que depèn del departament de Costes. Cal tenir en compte, a més, que més de vuit mesos es considera concessió.

L’aplicació de la nova ordenança es farà efectiva aquest 2016. Aquells establiments que li donin compliment al llarg d’aquest any i a principis del 2017 optaran a una rebaixa de la taxa d’ocupació de la via pública, amb ajuts que poden ascendir fins el 80%.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla