Notícies
02 de febrer del 2016
L’Ajuntament d’Altafulla i la xarxa de voluntariat es reuneixen per definir el full de ruta del Museu Etnogràfic
La iniciativa ha rebut molt bona acollida, principalment els diumenges i per part de persones que visiten el municipi
Davant la bona acollida que va rebre la prova pilot durant els mesos de novembre i desembre, tant per part de vilatans com de turistes, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla ha apostat per continuar obrint les portes del Museu Etnogràfic els caps de setmana. Aquesta mateixa setmana, el regidor Jordi Molinera es reunirà amb els anomenats ‘Amics del Museu’ –una xarxa de voluntariat que s’encarreguen de l’obertura- per definir el full de ruta de les instal·lacions. El consistori ja treballa a hores d’ara en la guia informativa, i la intenció és seguir complementant la difusió i dotar de contingut tot el seu entorn.

L’horari d’obertura al públic és els dissabtes de 5 a 7 de la tarda; i els diumenges, d’11 del matí a dos quarts de 2 del migdia. Marga Badia és una de les voluntàries que s’encarrega de rebre els visitants.

De moment, la iniciativa ha rebut molt bona acollida, sobretot per part d’aquelles persones que visiten el municipi. Marga Badia ha explicat que, ara per ara, la resposta és més positiva els diumenges al matí, quan s’hi apropen al voltant d’una vintena de persones. Ha destacat que la gent jove reacciona amb sorpresa davant la mostra, i que els més grans recorden alguns dels estris que temps enrere havien utilitzat.

La mostra es va posar en marxa l’any 2008 de la mà del veí Salvador Gatell. Compta amb diferents elements d’identitat pròpia de la vida rural i l’economia del municipi, recuperats i restaurats per ell mateix. S’hi poden trobar unes 1.000 peces dels dos darrers segles, amb un ampli ventall d’objectes i elements, des dels més curiosos fins els més quotidians, del món de la pagesia. Els que més criden l’atenció dels turistes són la premsa, la recreació d’una casa de pagès, les joguines, el braser, o la maquinària del rellotge antic del campanar.
Jordi Molinera, regidor de Cultura
Marga Badia, voluntària
Marga Badia, voluntària
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla