Notícies
01 d'abril del 2016
Medi Ambient d’Altafulla impulsa un nou tractament fitosanitari a les palmeres per evitar la proliferació de l’escarabat morrut
L’actuació, que es realitza amb una periodicitat trimestral, es desenvoluparà el proper 14 d’abril
La colonització de l'escarabat morrut continua sent una de les plagues més esteses arreu de Catalunya. En els darrers anys ha proliferat a totes les comarques del litoral, entre les quals es troba el municipi d’Altafulla. La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament dedica especial atenció als tractaments per evitar la proliferació d’aquesta espècie al municipi. Les darreres actuacions al respecte es van centrar a la zona d’Hort de Pau, un dels indrets amb més presència de palmeres. Un seguiment que va a càrrec de l’empresa FitoNatur, i que es realitza cada dos o tres mesos. El proper 14 d’abril hi ha previst un nou pla de treball de tractament fitosanitari.

Paral·lelament, ja fa tres anys que el consistori també realitza tasques de prevenció i de lluita contra la proliferació del mosquit tigre. En aquest cas, és l’empresa Blau i Verd la que s’encarrega de fer-ne el seguiment, des de finals del mes de maig fins el mes d’octubre, aproximadament.

La campanya consisteix, principalment, en un porta a porta informatiu pels domicilis d’aquelles zones més afectades, en què els professionals de l’empresa intenten detectar possibles focus i ofereixen consells i recomanacions als propietaris. Més enllà de l’àmbit privat, Blau i Verd també realitza un control intensiu en els espais públics, dedicant especial atenció a aquelles zones del municipi que es consideren punts crítics. La temporada passada els indrets on es va detectar una major presència del mosquit tigre van ser la zona de la Rasa, la zona de Baix a Mar, la zona d’Hort de Pau, i el vial de Lluís Companys. Des de la regidoria també s’impulsen activitats educatives i de sensibilització a les escoles.
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades