Notícies
04 d'abril del 2016
L’Ajuntament d’Altafulla donarà a conèixer l’avantprojecte de Via Augusta aquest dimarts
La regidoria d’Urbanisme ha convocat la ciutadania a les 19h al Casal La Violeta. Seran els mateixos redactors els que donaran a conèixer tots els detalls
La ciutadania tindrà l’oportunitat de donar la seva opinió i de presentar els seus suggeriments, alternatives i millores al projecte de Via Augusta aquest dimarts a la tarda en l’acte de presentació que ha convocat la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Altafulla. La trobada tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda al Casal la Violeta.

En la presentació hi prendran part la regidora, Marisa Méndez-Vigo, com a persona responsable a l’Ajuntament; l’arquitecte municipal, Clara Pere, qui donarà a conèixer la política urbanística del govern; i els redactors del projecte, els quals n’explicaran els detalls. L’acte finalitzarà amb un torn obert de preguntes i suggeriments que recollirà l’equip d’arquitectes. Els assistents disposaran d’una carpeta amb tota la documentació i la informació del projecte.

Un cop recollides les aportacions de la ciutadania, la previsió és que el projecte es presenti amb caràcter inicial en la sessió plenària del mes de maig. Si tira endavant, s’iniciarà un període d’un mes d’exposició pública, que s’allargaria tot el mes de juny, i s’oferirà una exposició informativa al hall de l’Ajuntament.

El projecte de Via Augusta ha generat molt enrenou entre els veïns del municipi, i molta tensió i crispació entre les formacions del plenari municipal. Fins i tot, presentar el projecte com una de les inversions prioritàries de l’equip de govern ha acabat de refredar les relacions entre els que fins el passat 22 de març havien estat socis de govern en aquest mandat, AA i l’EINA.

Una situació que, segons la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, s’ha donat arran de “la manca d’informació, i la mala informació”. Ha tornat a parlar de “manipulació”, de “demagògia”, i “d’intoxicació”-com ja ho va fer amb el debat generat al voltant de la remodelació del carrer Martí d’Ardenya-, i ha lamentat que “la gent s’hi estigui oposant sense saber de què va, i amb arguments que apel·len a allò més primitiu, els diners”. Ha insistit que “ningú parla de les millores que suposa la posada en marxa d’aquest projecte, com són la renovació del clavegueram o el soterrament de serveis, dues accions molt necessàries”.

És conscient que a hores d’ara s’han recollit al voltant de 650 signatures de veïns i comerciants contraris al projecte. Ha estat l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA) l’encarregada de presentar-les per instància a l’Ajuntament aquest dilluns al matí.

L'EINA ha celebrat a través de les xarxes socials la trobada d’aquest dimarts i ha animat a la ciutadania a participar-hi. Al mateix temps, ha demanat a la regidora d’Urbanisme que presenti l’avantprojecte a la Comissió Informativa d'Urbanisme, “l'òrgan competent del nostre ajuntament per rebre informació relativa al seu projecte”, insistint que “en política les maneres són molt importants”.

En referència a aquesta demanda, Marisa Méndez-Vigo ha agraït el seu suggeriment, i ha explicat que “òbviament hi haurà una Comissió d’Urbanisme”, per la qual encara no hi ha data prevista.
A més, ha recordat que aquest dimarts abans de la presentació pública a la ciutadania, els redactors de l’avantprojecte el donaran a conèixer a tots els regidors, tant del govern com de l’oposició. La regidora els ha convocat a les 6 de la tarda al Casal La Violeta.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla