Notícies
Foto: Muntatge de l'inici de l'exposició i del procés participatiu
06 d'abril del 2016
Els assistents a la presentació de la nova Via Augusta d’Altafulla discrepen amb el sistema de participació
L’acte ha finalitzat amb una quarantena de persones de les 140 que s’hi havien apropat. La regidora d’Urbanisme ha lamentat que la gent “no hagi aprofitat l’oportunitat de dir la seva”
“El projecte d’urbanització de Via Augusta es fa”. Així de contundent s’ha mostrat la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Marisa Méndez-Vigo, qui ha recordat que AA ja l’incloïa en el seu programa en les eleccions municipals del mes de maig. Ha insistit que la seva formació sempre l’ha presentat com una de les seves prioritats, i ha explicat que “el nou govern ho té claríssim”.

La urbanització del vial s’emmarca dins del Pla Director del Barri Marítim. “Un model –segons la regidora- que ja està establert i que és la pauta que marca la política urbanística que segueix l’equip de govern”. Aquest esdevé un projecte de millora dins d’aquest pla director que, en aquest cas, “sí que es pot sotmetre a la participació ciutadana”. En aquest sentit, Marisa Méndez-Vigo, ha explicat que “la presentació de l’avantprojecte d’aquest dimarts al vespre estava pensada perquè la ciutadania hi pogués aportar els seus suggeriments”.

En un primer moment, a l’acte s’hi havien apropat al voltant de 140 persones. Molts dels assistents, però, han abandonat el casal La Violeta en conèixer el sistema de participació. El que havia d’esdevenir un torn obert de paraula –tal i com se n’havia fet difusió prèviament- s’ha convertit en una dinàmica de grups. Segons la regidora un sistema “més dinàmic i més eficaç”, donada l’alta afluència de públic. Ha lamentat que la gent “no hagi aprofitat l’oportunitat per dir la seva”.

També ha recordat, en resposta a aquells que s’han mostrat contraris, que “projectes de gran envergadura com ara la tercera fase de l’avinguda Marquès de Tamarit no van comptar amb cap procés de participació”.

Els contenidors, el sauló i les places d’aparcament són les principals preocupacions que s’han detectat entre els veïns que han optat per quedar-se i posar sobre la taula els seus dubtes i els seus suggeriments. Unes inquietuds a les quals, segons ha assegurat la regidora, se’ls dedicarà especial atenció. De fet, ha avançat que hi ha previstes noves sessions de participació, en què qüestions com aquestes es tractaran “amb més profunditat i de forma més detallada”. Les sessions estan previstes pels dies 17 d’abril i pel 8 i el 29 de maig.

El projecte d’urbanització de Via Augusta té per objectiu millorar urbanística, comercial, i paisatgísticament aquesta zona. El projecte es desenvoluparà en diferents fases. La primera, entre el carrer del Pont de Mar i el camí del Prat.

La redacció d’aquest pla especial va a càrrec de l’empresa adjudicatària Forgas Arquitectes SLP. Segons una de les responsables, Dolors Ylla, la intenció és “complementar l’oferta turística, així com oferir una millora als vilatans i veïns”.

Pren com a eix central la Via Augusta, amb la voluntat de que “vagi colonitzant la primera línia de mar seguint una línia de sostenibilitat ambiental i de millora paisatgística”.

Dolors Ylla ha explicat que el projecte busca “la convivència entre els vehicles i els vianants”. S’ampliaran les voreres, es dotarà un espai per terrasses, es renovarà l’arbrat i el mobiliari urbà, s’instal·larà un carril bici, es reubicarà l’illa de contenidors de la plaça dels Vents, i es traslladarà la zona d’aparcament a la Fassina, mantenint un nombre determinat de places per a la càrrega i la descàrrega. Els cotxes hi continuaran circulant en tots dos sentits de la marxa a una velocitat limitada de 30 km per hora.

La reforma també contempla diverses millores pel que fa als serveis. Preveu la renovació de la xarxa de clavegueram i de la xarxa de drenatge de les aigües pluvials, el soterrament del sistema elèctric, i la millora de l’enllumenat públic.

La previsió és que el projecte es presenti amb caràcter inicial en la sessió plenària del mes de maig. Si tira endavant, s’iniciarà un període d’un mes d’exposició pública, que s’allargaria tot el mes de juny, i s’oferiria una exposició informativa al hall de l’Ajuntament.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Dolors Ylla, una de les arquitectes del projecte
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla