Notícies
12 de maig del 2016
Altafulla oferirà el proper curs 2016-2017 la quarta edició del PTT d’Auxiliar en Vivers i Jardins
Va adreçat a joves d’entre 16 i 21 anys que no disposin del Graduat en ESO i vulguin reinserir-se en el món formatiu i laboral. El període d’inscripcions tindrà lloc del 17 al 27 de maig
Altafulla tornarà a oferir el proper curs 2016-2017 el Programa de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball (PTT) d’Auxiliar en Vivers i Jardins. Esdevindrà la quarta edició que l’Ajuntament d’Altafulla ofereixi al municipi, de forma conjunta amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

El tutor del pla al municipi, Mario Visa, ha explicat a aquesta casa que l’oferta del nou curs es fa pública aquest divendres, i el període de presentació de sol·licituds restarà obert del 17 al 27 de maig.

El PTT va adreçat a joves d’entre 16 i 21 anys, que no disposin del Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) i vulguin formar-se en una professió. Té una durada d’un any acadèmic (de setembre a juny), i les classes s’imparteixen a l’Aula de Formació Aldara, que s’ubica als baixos del número 4 del carrer Boga, al barri marítim. Les persones interessades s’han d’adreçar al mateix centre en horari d’atenció al públic, de 10 del matí a 1 del migdia, o bé trucar al telèfon 977 65 10 85.

Enguany s’ofereixen un màxim de 17 places. No serà fins l’1 de juliol quan es faci públic el llistat d’admesos.

En el transcurs del programa l’alumne aprèn a executar operacions auxiliars per a la instal•lació i manteniment de jardins, parcs i zones verdes, per a la producció i manteniment de plantes en vivers i en centres de jardineria, d'acord amb les instruccions dels superiors o un pla de treball, i en compliment de les mesures de prevenció de riscos laborals, qualitat i protecció del medi ambient.

La voluntat de cara al curs vinent és col·laborar amb el Gepec en l’adequació de l’espai de la futura Escola de Natura de la finca Canyadell. De fet, a hores d’ara ja hi treballen. Els alumnes del curs actual ajuden aquests dies a l’entitat ecologista en la retirada d’arbres secs i en les tasques de desbrossament de l’espai.

Aquests alumnes finalitzen el curs el proper 21 de juny. Ara fa uns dies, molts d’ells van presentar-se a les provés d’accés a cicles formatius, i aquest divendres coneixeran els resultats de les proves. De fet, aquesta és la voluntat del programa, reinserir els alumnes en el món formatiu o en el món laboral. Un objectiu que s’està assolint a Altafulla en aquestes tres edicions. Mario Visa ha assegurat que “el 70% dels alumnes que hi han passat continuen a dia d’avui la seva formació”. Més enllà d’aquesta reinserció, Mario Visa també ha destacat “el canvi en la manera d’afrontar el futur, d’una forma més positiva i optimista”.
El secret, segons el tutor, està “en buscar la motivació en uns joves, la majoria dels quals prové del fracàs escolar”.
Mario Visa, tutor del projecte
Mario Visa, tutor del projecte
Mario Visa, tutor del projecte
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla