Notícies
Foto: Concurs de Castells
26 de setembre del 2016
Els Castellers de Badalona guanyen la primera jornada del 26è Concurs de Castells
Els Castellers d’Altafulla han donat el seu suport als Salats de Súria aquest diumenge al pavelló Sant Jordi de Torredembarra
Els Castellers de Badalona s’han imposat aquest diumenge en la primera jornada del 26è Concurs de Castells. Ho han aconseguit amb un total de 1055 punts, en una pugna ajustada amb els Castellers de Figueres, que n’han obtingut 1020. La tercera posició ha estat per als Castellers de Sant Vicenç dels Horts amb 845 punts.

Els Castellers d’Altafulla, tot i no prendre part en el certamen, han donat el seu suport als Salats de Súria, una colla amb qui tenen molt bona relació i que s’ha convertit en un habitual a la Diada d’Estiu del municipi. El cap de colla dels liles, Pol Munté, ha explicat que la proposta va arribar per part dels Salats, i que finalment hi han estat presents més d’una vintena de camises. Els Salats de Súria han estat últims a la classificació, mentre que els Nois de la Torre –tot i ser-hi com a colla amfitriona- han obtingut la desena plaça.

El certamen ha comptat amb la participació de 13 colles i ha destacat pel seu alt nivell i ritme àgil. De fet, la jornada ha servit per estrenar el nou sistema de rondes encavalcades, que unit a la predisposició de les colles participants, han fet que la diada durés, aproximadament, tres hores i mitja. A banda, la majoria de les agrupacions ha provat els millors castells del seu repertori –set colles han fet la millor diada de la temporada- i s’ha vist per primera vegada un castell de vuit pisos en aquesta jornada.

Aquesta primera jornada del Concurs de Castells s’ha hagut de traslladar al pavelló Sant Jordi de Torredembarra davant el risc de pluges. Un format “molt adient” pel cap de colla dels Castellers d’Altafulla. Pol Munté ha destacat que “el fet que el públic vegi el concurs des de la grada fa que es visqui d’una manera diferent a una actuació a plaça”.

El 26è Concurs de Castells es reprendrà el dissabte vinent 1 d’octubre amb la primera de les actuacions a la Tarraco Arena Plaça.
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla