Notícies
28 de novembre del 2016
El temporal de pluja registra a Altafulla un total de 47 litres per metre quadrat aquest diumenge
Això ha provocat fortes acumulacions d’aigua especialment al pas subterrani de Via Augusta
El temporal de pluges d’aquest passat dissabte a la nit i principalment aquest diumenge ha deixat a Altafulla un total de 47 litres per metre quadrat en 24 hores, segons dades facilitades per l’Observador Meteorològic Hort de la Sínia – Tamarit. Aquestes dades corresponen als registres d’aquesta estació des de les vuit del matí d’aquest diumenge fins les vuit del matí d’aquest dilluns 28 de novembre.

Això ha provocat diferents acumulacions d’aigua en vies urbanes d’Altafulla, especialment al pas subterrani de l’entorn del càmping Don Quijote on les fortes pluges de diumenge van fer que s’inundés per unes hores el nou dipòsit de recollida d’aigües pluvials i residuals de Via Hercúlea, capaç d’absorbir d’entre 30 i 50 cm d'aigua durant mitja hora, i entre 10 i 20 cm durant unes dues hores, segons fonts tècniques del projecte. El fet que les pluges hagin caigut de forma ininterrompuda i acumulant corrents d’altres llocs, ha dificultat el drenatge de les aigües. Tot i això, aquest mateix pas ja estava completament buit d’aigua en les primeres hores del matí d’aquest dilluns.

El Telèfon 112 d’emergències de Catalunya va atendre fins diumenge un total de 305 trucades relatives a 168 incidències vinculades a les pluges. Durant el vespre, nit i matinada, es van atendre 117 trucades referents a 70 incidents. Destaquen les trucades per petites inundacions i obstacles (incloent bassals) a les vies. Del total d’incidències, 85 van ser derivades a Bombers de la Generalitat, 64 a Mossos d’Esquadra de trànsit i 17 a diverses policies locals.

Com a anècdota, el 28 de novembre de 1900 van caure a Barcelona un total de 64,7 litres per metre quadrat en 24 hores.
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades