Notícies
16 de desembre del 2016
Enric Grangel presenta la seva segona novel·la, ‘Caballero de espuela dorada’ aquest divendres a Altafulla
L’acte tindrà lloc a les 19:30h a la Pallissa de l’Era del Senyor, i serà presentat pel periodista i director d’Altafulla Ràdio, Albert Jansà
La Pallissa de l’Era del Senyor d’Altafulla acull aquest divendres la presentació del llibre ‘Caballero de espuela dorada’. Una novel·la històrica escrita pel veí i ex-alcalde de Torredembarra, Enric Grangel, que veurà la llum al municipi a partir de dos quarts de 8 de la tarda.

Enric Grangel, diplomat en Història Moderna i Criminologia per la Universitat de Barcelona, explica en el que esdevé la seva segona novel·la la vida d’un noble català en temps de Fernando II el Catòlic, i el conflicte d’interessos entre la Corona de Castilla i la d’Aragó en el moment de la mort del rei a la petita localitat de Madrigalejos.

Pere Recasens Izco, segon fill d'un noble català assentat a Vilafranca del Penedès, marxa de casa a la recerca de títol i fortuna, i les guerres de Nàpols seran l'ocasió per poder aconseguir els seus objectius.

A Itàlia coneixerà a personatges del Renaixement que el portaran a conscienciar-se sobre el futur de la seva terra natal. Roma li fa conèixer l'amor i la cultura, es relaciona amb papes, banquers, polítics, artesans, nobles i prostitutes. Aprèn a apreciar l'art que en tots els seus vessants floreix a la ciutat, així com a moure's entre les famílies més influents, i observa la hipocresia que regna en la relació que aquestes mantenen.

A Nàpols es consciencia de la situació de la península després de les noces de Fernando el Catòlic i la princesa francesa Germana de Foix i les maniobres de l'alta noblesa castellana en favor del príncep Carlos.

De tornada a Catalunya, la mort del primogènit poc després de néixer i les Corts Generals de Montsó són la cara i la creu de la moneda en la seva vida personal, i pràcticament la fi d'aconseguir una línia hereditària de la corona diferent a la que té marcada el destí. Abans de morir decideix escriure la seva vida, i per a això contracta els serveis de fra Ramón, un monjo franciscà que, amb aquesta tasca, escolta de primera mà com s'han desenvolupat realment els esdeveniments històrics del regne.

La presentació de ‘Caballero de espuela dorada’ anirà a càrrec del periodista i director d’Altafulla Ràdio, Albert Jansà.

La primera novel·la d’Enric Grangel, ‘El mapa de Calípolis’, va veure la llum la primavera del 2014.
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The breadwinner"
19 de setembre a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com