Notícies
04 de gener del 2017
Els hospitals tarragonins han d’obrir més llits per fer front a la grip
El Consultori Mèdic d’Altafulla va oferir el passat mes d’octubre la campanya de vacunació contra el virus, que enguany s’ha anticipat dues setmanes
L’avançament de l’arribada de la grip ha disparat de forma considerable les atencions als serveis d’urgències dels hospitals tarragonins, especialment des d’aquest últim cap de setmana. Les atencions per afeccions respiratòries en general, inclosa la grip que ha arribat unes dues setmanes abans del previst, ha portat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, a què se superin de llarg les 300 urgències ateses diàriament.

Des de la direcció del centre asseguren que es tracta d’un fenomen conegut cada any però la seva intensitat ja ha obligat a habilitar recursos addicionals per evitar les llargues esperes i col•lapses dels serveis davant d’aquestes patologies. En aquest sentit, la direcció del Joan XXIII va haver d’habilitar aquest dilluns a la tarda vuit llits als servei d’urgències per a casos d’observació de la grip. També funciona a ple rendiment la cinquena planta de l’ala de l’edifici B, després que s’hagi obert l’altra meitat de l’espai que es trobava inoperativa. Es tracta d’una planta que no està específicament dedicada a cap especialitat i que s’obre progressivament a mesura que les diverses necessitats del servei ho aconsellen.

Els principals símptomes de la grip són febre alta de més de 38 ºC, calfreds, malestar general, tos intensa i persistent, mal de cap i dolors musculars. Té una durada de cinc a set dies, tot i que alguns dels símptomes poden durar una setmana o dues. Com que es tracta d’una malaltia vírica, no cal prendre antibiòtics. Molts dels símptomes de la grip són similars als dels refredats i altres malalties respiratòries.

Per fer-hi front, a Altafulla el Consultori Mèdic va posar en marxa el mes d’octubre una campanya de vacunació fent ús de la compra d’1.180.000 de dosis de la vacuna amb un pressupost de 4,3 MEUR que va fer el departament de Salut.
Francesc Vidal, cap de Medicina Interna de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona
Francesc Vidal, cap de Medicina Interna de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona
Social
Et recomanem
Projecció del curtmetratge "Un riu naixerà"
17 de setembre a les 20:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Fundació Onada i Ajuntament d'Altafulla
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla