Notícies
Foto: El Economista
16 de febrer del 2017
El nou projecte ‘Tardes de Cinema’ d’Altafulla pretén ocupar el buit que van deixar els Cinemes Les Bruixes
La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, desitja “tenir enllestida la rehabilitació de La Violeta i donar-li la categoria que es mereix abans d’acabar el mandat”
Ocupar el buit que van deixar els Cinemes Les Bruixes d’Altafulla. Aquest és el principal objectiu del nou cicle ‘Tardes de Cinema’, una iniciativa que pretén oferir un cinema de qualitat, apte per tots els públics.

La proposta neix com una prova pilot, de la mà del Cineclub Altafulla-Link i de l’Ajuntament d’Altafulla, però la intenció és consolidar-se com una nova oferta lúdico-cultural de caràcter mensual al municipi. Una de les responsables del Cineclub, Araceli Rilova, ha explicat que va ser l’entitat qui ho va proposar a l’Ajuntament, que va acceptar amb els braços oberts. En una entrevista al programa ‘La Tarda’, Rilova ha destacat l’empenta i l’energia del nou equip de gestió que encapçala l’entitat i que ha possibilitat tirar endavant aquesta iniciativa.

La regidora de Cultura i Festes, Montse Castellarnau, ha coincidit als micròfons d’Altafulla Ràdio que la intenció és “oferir a la ciutadania l’oportunitat de poder anar al cinema del teu poble a veure una pel•lícula una tarda al mes”. L’edil ha reconegut que “no tenir un lloc on veure cinema des de la desaparició de Les Bruixes era una espineta que tenia clavada”.

Les sessions tenen lloc a un Casal La Violeta pendent de rehabilitació. Una adequació a la qual l’Ajuntament dedica molts esforços. De fet, Castellarnau ha explicat que tenen en marxa moltes negociacions i que han sol•licitat subvencions a través del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona, i espera que “tot surti bé”. La seva intenció i el seu desig és “poder tenir enllestida la rehabilitació de La Violeta i donar-li la categoria que es mereix abans d’acabar el mandat”. Ha afegit que, mentrestant, “lluitem amb totes les ganes perquè sigui una realitat”.

En la primera sessió d’aquest nou cicle s’ha estrenat una nova pantalla de projecció.

La primera proposta, ‘La Teoría del Todo’, es va projectar el passat dissabte per més d’una cinquantena de persones. Ara, el Cineclub treballa amb tres o quatre títols per a la propera sessió. Ja ha avançat que el més probable és que es tracti d’una comèdia.
Araceli Rilova, responsable del cineclub
Montse Castellarnau, regidora de Cultura
Montse Castellarnau, regidora de Cultura
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades