Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
06 d'abril del 2017
El XVII Camí de la Creu d’Altafulla representarà vuit quadres aquest Dimecres Sant
Prop d’un centenar de persones tornaran a prendre part d’un dels espectacles amb més tradició al municipi
La Comissió del Camí de la Creu d’Altafulla encara la recta final abans de posar en escena el Via Crucis Vivent el Dimecres Sant 12 d’abril. La directora de la representació, Joana Badia, ha avançat als micròfons d’Altafulla Ràdio que els assajos van a bon ritme, tot i que ha reconegut que les convocatòries depenen en la majoria dels casos de la disponibilitat dels actors.

Enguany, quan es compleix la 17a edició del Camí de la Creu, la intenció inicial de la directora era representar únicament quatre quadres. Apunta, però, que “l’esforç i l’entusiasme” dels participants permetran finalment escenificar-ne vuit. La representació torna a sortir de l’Església als carrers de la Vila Closa.

El quadre infantil del ‘Miracle de la Samaritana’ serà el preàmbul de la representació, que s’iniciarà a la plaça del Pou amb el mercat de Judea, la cerimònia dels apòstols, el comiat de Jesús i la mare de Déu acompanyat del tradicional ‘Ave Maria’. El Via Crucis es traslladarà al carrer del Forn on tindrà lloc el quadre de la conxorxa de Judes. Després de passar sota el pont, entraran en escena a les masmorres Barrabàs, els lladres, els botxins, i els tres misteris. El següent escenari serà el passeig de Santa Teresa i l’Hort de les Oliveres, amb la gran revolució dels apòstols que l’abandonen i l’agafen pres. A la plaça de l’Església tindrà lloc el gran judici de Pilat, al qual el seguiran la flagel·lació, la negació de Pere, i el carregament de la creu. La cloenda l’entornarà la Coral Nous Rebrots amb el tradicional ‘Pare Nostre’.

La principal novetat de l’edició d’enguany serà el relleu en el paper de Jesús. Josep Suñé substituirà Joan Albert Blanch, qui ha encarnat el personatge central de la representació durant els darrers dos anys, i que en aquesta ocasió s’encarregarà de posar veu al quadre infantil del ‘Miracle de la Samaritana’.

Altres novetats seran la incorporació de set nous integrants, entre els quals en destaca l’actor professional i veí del municipi Brendan Price, i alguns canvis als papers femenins.

Prop d’un centenar de persones tornaran a prendre part d’un dels espectacles amb més tradició al municipi.
Joana Badia, directora del Camí de la Creu
Joana Badia, directora del Camí de la Creu
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla