Notícies
Foto: riugaia.cat
26 d'abril del 2017
La conca del riu Gaià se sumarà els dies 6, 13, i 14 de maig a una nova edició del ‘Let’s Clean Up Europe!’
El projecte és coordinat al nostre territori per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), i gestionat per l’Associació Mediambiental La Sínia
Diversos municipis de la conca del riu Gaià tornaran a sumar esforços aquest mes de maig en una nova edició de la iniciativa europea ‘Let’s Clean Up Europe!’. Un projecte que al nostre territori és coordinat per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), i gestionat per l’Associació Mediambiental La Sínia.

Enguany les accions de neteja es desenvoluparan els dies 6, 13, i 14 a diferents espais naturals de la zona.

El tret de sortida serà el dissabte 6 de maig a les platges d’Altafulla i Tamarit (10:30h al Club Marítim), a Querol (10:30h Antic abeurador), i a Santa Coloma de Queralt (10h Fonts de les Canelles).

El dissabte dia 13, el recorregut farà parada a La Móra (10:30h passeig del Canal), i El Catllar (10:30h Torre d’En Guiu).

Finalment, la jornada del diumenge dia 14 passarà per Comadevaques (9h Les Eres de Vallespinosa), Vila-rodona (8:30h plaça dels Arbres), i Torredembarra (10:30h Cal Bofill).

Un dels responsables de l’organització, el naturalista i membre de l’Associació Mediambiental La Sínia Hèctor Hernàndez, ha qualificat la campanya de “molt interessant ja que focalitza en un sol dia i a nivell de tota Europa la problemàtica de la brossa i les deixalleries”. L’ha presentat com “una bona manera de conèixer aquests indrets amb un cert caràcter reivindicatiu i de contribuir en el manteniment dels nostres espais naturals”.

Hèctor Hernàndez ha apuntat que l’arrel del problema es troba possiblement en “una manca de cultura mediambiental”. Ha afegit que es tracta “d’una problemàtica a nivell de societat quan a desconeixement sobre què passa amb tot allò que generem”.

A Catalunya hi prenen part prop de 150 municipis amb més de 180 accions. Més enllà de donar resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en aquests espais naturals, la iniciativa també contribueix en sensibilitzar la ciutadania.
Hèctor Hernàndez, un dels responsables de la iniciativa
Hèctor Hernàndez, un dels responsables de la iniciativa
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'La meva família i el llop'
23 de juliol a la plaça del Pou
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concurs de castells de sorra
24 de juliol a les 11:00h. davant del parc de Voramar
Inscripcions: una hora abans el mateix dia
Espectacle infantil: Superherois - pop per xics
29 de juliol a les 19:30h. a la plaça de l'Església
Reserva d'entrades: www.altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla