Notícies
Foto: VxL
02 de maig del 2017
L’Ajuntament d’Altafulla convoca una reunió informativa sobre el programa ‘Voluntariat per la Llengua’
La cita tindrà lloc aquest dimecres 3 de maig a les 19:30h a l’Era de l’Esteve
L’Ajuntament d’Altafulla se suma al programa ‘Voluntariat per la Llengua’ (VxL). Tot els detalls de l’adhesió, impulsada des de la regidoria d’Educació, es donaran a conèixer en una reunió informativa aquest dimecres 3 de maig a dos quarts de 8 de la tarda a l’Era de l’Esteve.

L’edil responsable, Xavier Rofas, ha explicat que es tracta d’una iniciativa impulsada des de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat, que a nivell territorial coordina el Consorci per la Normalització Lingüística, qui es va posar en contacte amb el consistori per oferir el servei al municipi.

‘Voluntariat per la Llengua’ (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.
Ofereix la modalitat presencial, en què les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat, i la modalitat virtual, on les trobades es fan via internet, a través de plataformes de videoconferència.

La iniciativa va néixer l’any 2003, i des d’aleshores ja hi han passat més de 90.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també a Bolzano (Itàlia) i Flandes (Bèlgica).

Per participar-hi, tant com a voluntari o com a aprenent i en qualsevol de les dues modalitats, cal ser major d’edat, i disposar d’un mínim d’una hora a la setmana durant deu setmanes. Per donar-se d’alta, les persones interessades s’hi han d’inscriure a través del portal http://vxl.cat.

Els participants gaudiran d’un carnet amb descomptes en diversos equipaments culturals i establiments de tota Catalunya.
Xavier Rofas, regidor d'Educació
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla