Notícies
Foto: Imatges de l'original 'Códice Voynich'
03 de maig del 2017
El Forn del Senyor d’Altafulla disposarà d’una reproducció del ‘Codice Voynich’, editada per la impremta Siloé
La societat altafullenca ha signat un protocol d’intercanvi amb el Museo del Libro Fadrique de Basilea. Es tracta d’un manuscrit medieval del qual se’n desconeix l’autor i que ningú ha aconseguit desxifrar
El Forn del Senyor d’Altafulla ha segellat un acord de col·laboració amb el Museo del Libro Fadrique de Basilea, a través del qual la societat altafullenca disposarà d’una les reproduccions del ‘Codice Voynich’. Es tracta d’un manuscrit d’època medieval de 234 pàgines que descansa des de fa 50 anys a la Biblioteca Beinecke de la Universidad de Yale, el contingut del qual continua sent un misteri a dia d’avui, després d’innumerables estudis per part dels més prestigiosos criptògrafs.

L’editorial Siloé, propietària del Museo del Libro Fadrique de Basilea, ha decidit reproduir diverses rèpliques en facsímil sense passar per alt cap detall de l’enigmàtic manuscrit. Va ser escrit entre el 1404 i el 1438, i descobert de forma casual l’any 1912 pel llibreter Wilfrid Wojnicz.

I és que més enllà de desconèixer l’autor i la intenció de l’obra, ningú ha aconseguit desxifrar el contingut del que es coneix popularment com el ‘llibre impossible’. Una raresa bibliogràfica que es podrà contemplar properament al Forn del Senyor d’Altafulla gràcies a aquest protocol d’intercanvi amb el museu de Burgos. La signatura va tenir lloc el passat 26 d’abril.

Aquesta reproducció del ‘Códice Voynich’ se sumarà a l’àmplia col·lecció de facsímils que alberga el Forn del Senyor. Una recopilació que es distribueix en una dotzena de panells que duen per títol: ‘Beatos miniados’, ‘Miniaturas de los beatos’, ‘Libro de horas. Cabala’, ‘Bestiarios y libros de medicina y farmacopea’, ‘El entorno medieval’, ‘Los editores’, ‘La cultura catalana’, ‘Colecciones artísticas’, ‘El mundo. Los viajes’, ‘El descubrimiento de América’, i ‘Literatura de viajes’.
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla